Josée van Schuppen bij het oude pand. Ze is nu nog secretaris. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Josée van Schuppen bij het oude pand. Ze is nu nog secretaris. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto:

Collectief moet uit De School

HILLEGOM n Kunstenaarscollectief De School moet de voormalige Boazschool verlaten om plaats te maken voor appartementen. Toen het Collectief haar intrek nam in het pand was er al sprake van een tijdelijk onderkomen, de kunstenaars zaten antikraak, maar toch hakt het nieuws er goed in.

"Op 1 september gaan we met een knal uit het pand. Er komt een dj en een stand-upcomedian. We zijn druk bezig met de voorbereidingen. In ieder geval komt er op deze dag ook een kunstsale en zal wethouder Fred van Trigt de 'opening van de sluiting' verrichten", laat Josée van Schuppen, secretaris van De School, weten.

Volgens Van Schuppen wordt het een jaar met een lach en een traan. "Mijn maatje Ferdinand Wagemans is onlangs wegens ziekte uit het Collectief gestapt. Hij was onze voorzitter. We zijn dit samen gestart met Rénoo. Nu moeten we het gebouw ook nog uit. Je begrijpt dat we niet blij zij met alle tegenslagen."

Toch is er ook goed nieuws: een alternatief onderkomen voor het Collectief. Van Schuppen: "We zijn nog in onderhandeling. De kans is groot dat we dit pand krijgen en dan zijn we gered."

Op het moment zitten er dertien kunstenaars in het Collectief. Er zijn er twee weggegaan, maar er zijn er ook weer twee bijgekomen. Van Schuppen treedt af secretaris, met als gevolg dat de groep in september een nieuw bestuur krijgt. "We bestaan ook nog eens vijf jaar. Het is dus echt een bijzonder jaar. Van het begin af aan hebben we geweten dat we eens weg moeten. Toen we het pand kregen aangeboden waren we daar ontzettend blij mee. Het was tijdelijk, maar we hebben een hele mooie tijd gehad."


Boezemcafé voor vrouwen met borstkanker

REGIO n Het Boezemcafé van de Duin- en Bollenstreek opent ook deze zomer haar deuren. Op woensdag 10 juli van 10.00 tot 12.30 uur kunnen vrouwen die geraakt zijn door borstkanker in het pop-upcafé aan de Herenweg 101 te Warmond elkaar ontmoeten. Dit keer is Judith Rolf van Peer Voedingadvies uit Warmond aanwezig; zij beantwoordt eventuele vragen over voeding bij of na de behandeling tegen borstkanker.

Voel je welkom en gesteund en bezoek het Zomer Boezemcafé, alleen of met een (boezem)vriendin. We schenken lekkere koffie en thee en serveren (huisgemaakte) taarten en zomerse smoothies. Na afloop staat voor iedere gast een goodiebag klaar. Je kunt gewoon binnenlopen, de deur staat open! Toegang is gratis en aanmelden kan via boezemcafe@gmail.com of Facebook, maar hoeft niet.

Het Boezemcafé is een initiatief van borstkankercoach Jacqueline Eenens uit Oegstgeest en schoonheidsspecialiste en masseuse Jacqueline van Heteren uit Warmond.