Oscar Schijf ontving de winnende foto in een fraaie lijst. | Foto: pr
Oscar Schijf ontving de winnende foto in een fraaie lijst. | Foto: pr

Oscar Schijf winnaar van lente-fotowedstrijd

HILLEGOM n De foto genaamd "Samen wandelen" is gekozen als winnende foto van de lente-fotowedstrijd 2019 voor de Frans Out-galerij. Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert deze fotowedstrijden voor de digitale fotogalerij als eerbetoon aan de eerste Vrienden-voorzitter en diens nalatenschap. De prijs voor de winnende foto is een uitvergrote afdruk in een fraaie lijst. Daarnaast wordt de foto toegevoegd aan de digitale Frans Out-galerij op de website van de Vrienden van Oud Hillegom.

De opdracht van de lente-fotowedstrijd 2019 luidde "Jong geleerd is oud gedaan" en dat brachten Oscar Schijf en zijn zoontje Florian op deze foto prachtig in beeld tijdens een wandeling in het nabijgelegen bos bij Panneland. De inzending bleek een hele familie-productie want Oscars vriendin heeft eigenlijk de foto gemaakt van vader en zoon. Vervolgens tipte Oscars moeder het stel op de fotowedstrijd van de Vrienden. Aangezien de fotografe momenteel hoogzwanger is, is de inzending op Oscars naam gezet en was hij degene die trots de ingelijste foto in ontvangst nam. In de Holkamer van Kwekerij Veelzorg werd de prijs overhandigd door Vrienden-vrijwilliger Gerard Out (jurylid bij deze fotowedstrijden namens de familie Out) en bestuurslid Jacolien van der Valk.

De Stichting heeft de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. Deze digitale fotogalerij staat op www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Publicaties, Frans Out-galerij.De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is "Een echte Hillegomse zomer" en foto's kunnen worden ingestuurd tot 1 september naar emailadres frans.out.galerij@gmail.com.

Volgende wedstrijd: Een echte Hillegomse Zomer

De vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom zet zich op verschillende manieren in voor historisch Hillegom zoals het organiseren van allerlei evenementen. Het Vrienden-onderkomen is op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131. Bezoekers zijn welkom op dinsdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur en elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.