Film over ontstaan van Bollenstreek

Lisse n De Cultuur-Historische Vereniging Oud Lisse zet zich in voor het behoud van het cultureel historisch erfgoed in de gemeente en de Bollenstreek. Zij doet ook onderzoek naar de lokale en regionale historie.

Van een van de resultaten van dit onderzoek kunt u kennisnemen tijdens een filmvoorstelling die Stichting De Paraplu in samenwerking met 'Oud-Lisse' organiseert. Men start met een film over het ontstaan van de Bollenstreek circa 5000 jaar geleden. Na de pauze volgen nog enkele nostalgische films. Er zijn beelden van de kortebaandraverij uit 1941 en de kijkers kunnen ook de stoomtram weer door Lisse zien rijden. De filmvoorstelling is op dinsdag 9 juli van 14.00 tot 16.00 uur in De Beukenhof, Eikenlaan 2a. De toegang is gratis. Zo ook een kopje koffie of thee in de pauze.


MLX 10 Jaar! in Floralis

LISSE n MLX Musical & Dance houdt ieder jaar aan het einde van het seizoen de MLX Theatershows, opgevoerd door de leerlingen. Dit is ieder jaar weer een onvergetelijke ervaring voor de 170 leerlingen die mee gaan doen!

Dit jaar is een bijzonder jaar, want MLX Musical & Dance bestaat 10 jaar. De voorstellingen zullen dan ook gericht zijn op dit jubileum.

Op het podium van Theater Floralis staan allemaal decorstukken van de afgelopen jaren. Zo ook een stukje van de tijdmachine. Deze wordt per ongeluk weer geactiveerd en oeps…. zo worden we teruggeworpen in de tijd en gaan we langs alle shows van de afgelopen 10 jaar.

De organisatie is blij dat ze een aantal oud-leerlingen mogen begroeten die hun deelname aan de shows hebben bevestigd! Dus als je ooit op MLX hebt gezeten, dan is het heel leuk om naar de voorstelling te komen kijken, want het wordt een feest der herkenning! Het is sowieso een leuke familievoorstelling vol zang, dans en toneel.

De shows worden gehouden in de theaterzaal van Floralis Lisse. Er zijn drie shows in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 juli. De zaterdagavondshow om 19.00 uur is al uitverkocht. Voor de juniorshow op zaterdagmiddag 14.00 uur en de show op zondagmiddag 12.30 uur zijn nog wel kaarten beschikbaar. Kaarten kunnen besteld worden via info@mlxmusical.nl.


Tekst en foto

Lisse/hillegom n De redactie is altijd blij met input van haar lezers.

Wie een bericht, eventueel met foto, wil insturen kan dat doen via de mail: redactie@lissernieuws.nl of redactie@dehillegommer.nl. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden berichten in te korten of niet te plaatsen. Wervende teksten of teksten met een link naar commerciële sites worden ook niet geplaatst. Hiervoor is de mogelijkheid om gebruik te maken van een advertentie.