LAM genomineerd voor Rijnlandse Architectuur Prijs

Lisse n Het museumgebouw LAM is genomineerd voor de RAP071, de Rijnlandse Architectuur Prijs 2019. Eerder nomineerde ArchDaily het LAM voor 'Building of the Year 2019' in de categorie Cultural Architecture. Architectenweb nomineerde het museum voor Publiek Gebouw van het Jaar 2018.

De RAP is een tweejaarlijkse architectuurprijs in Leiden en omgeving. Naast het LAM zijn het vernieuwde Museum De Lakenhal, de Fietsbrug Katwijk-Oegstgeest, Het Buitenhuis in Zoeterwoude en 20 andere bijzondere gerealiseerde ontwerpen genomineerd. Alle gebouwen staan in de Leidse regio. Juryvoorzitter Thijs Asselbergs (architect en hoogleraar TU Delft) is onder de indruk van de selectie en heeft zin in 'de uitdagende klus' die het bepalen van de winnaar van deze tweejaarlijkse prijs zal worden.

De komende maand buigt de jury zich over de selectie om tot een shortlist te komen. Op 4 september wordt de shortlist bekend gemaakt en kunnen inwoners uit de regio online een stem uitbrengen op hun favoriete gebouw via www.rapleiden.nl.

Op 9 oktober vindt de feestelijke uitreiking plaats. Op deze avond worden zowel de winnaars van de jury- als de publieksprijs bekendgemaakt.