Afbeelding
Foto: pixabay

Dit najaar dagbesteding in de Oude School

LISSE n Bij de aankoop van de Oude School op de Heereweg lieten de kunstenaars Iet Langeveld en Wout Ruigrok van het toenmalige Plan4 weten dat ze de diverse ruimten multifunctioneel wilden laten benutten en er dus allerlei initiatieven te verwachten zijn. Inmiddels zijn enkele cursussen gestart en wordt straks een deel van de school gebruikt voor de dagbesteding van Langeveldshof, waarvan de initiatiefnemers via Facebook in de publiciteit kwamen.

Door Arie in 't Veld

Na een zorgvuldige voorbereiding en het nodige warmdraaien, door onder meer een high tea en een voorjaarslunch, gaat Langeveldshof najaar 2019 starten met een dagbesteding. "We hebben ruimte gevonden in de gymzaal van de Oude School. Het wordt een fijne plek die midden in de samenleving staat. We kunnen er aan de slag met tuinieren, bloemen en planten, maar ook met creativiteit en lekker eten", aldus de mededeling op Facebook en de website van de organisatie.

Langeveldshof is er voor mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, nuttig bezig willen zijn, structuur kunnen gebruiken of hulp nodig hebben bij werk. Het betreft een particulier, maatschappelijk initiatief van de familie Langeveld.

Vanuit het motto 'we share care' wordt met elkaar de zorg voor mensen die ondersteuning of regelmatig een gezellige dag weg goed kunnen gebruiken, gedeeld. Dat doet men dan graag samen met de partner, familie, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw van deze mensen. En met vrijwilligers die deze mensen nog niet kennen.

Langeveldshof is ook op zoek naar vrijwilligers die willen assisteren bij de activiteiten. Er wordt gezocht naar tuinvrijwilligers, creatiefvrijwilligers en kookvrijwilligers. Meer informatie: www.langeveldshof.nl.


Klanten tevreden over ISD

REGIO n I&O Research heeft voor de ISD Bollenstreek een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de klanten voor de algehele beoordeling de ISD een 7,8 geven. Het dagelijks bestuur en het management van de ISD zijn blij met de uitslag van dit onderzoek.

I&O Research heeft het onderzoek in april/mei 2019 uitgevoerd. Het bestond uit een schriftelijk onderzoek. De vragenlijsten zijn per ISD-gemeente en per onderdeel (Participatiewet, Wet maatschappelijke ondersteuning, Schulddienstverlening) opgesteld. Op basis van een steekproef zijn 2341 klanten aangeschreven. Hiervan heeft 32 procent (in 2018 nog 36 procent) gereageerd.

Belangrijkste resultaten van het schriftelijk onderzoek:

· Klanten geven de ISD voor de algehele beoordeling een 7,8 (in 2018 een 7,7).

· Klanten geven de ISD voor de algemene klantgerichtheid een 7,8 (in 2018 een 7,7).

· Klanten zijn tevreden over de medewerkers en geven de medewerkers een 7,8 (in 2018 ook 7,8).

· Klanten uit de verschillende ISD-gemeenten zijn gemiddeld ongeveer even tevreden.

Het volledige klanttevredenheidsonderzoek staat vanaf 8 juli op de website van de ISD Bollenstreek: www.isdbollenstreek.nl.