Wijkteams Marente thuiszorg Lisse verhuisd

ZORG n Twee van de vier wijkteams van thuiszorg Marente Lisse zijn per 1 juli verhuisd van Berkhout naar het Medisch Centrum in Lisse, Nassaustraat 31.

Niet alleen de thuiszorg heeft zich hier gehuisvest, maar ook de casemanagers Dementie van Lisse en Hillegom. Hierdoor hebben zij eveneens een centrale plek gekregen. Een voordeel van het nieuwe adres is de locatie van het Medisch Centrum, deze ligt centraal en er zijn naast de thuiszorg van Marente ook een apotheek en andere eerstelijns zorg aanwezig in hetzelfde gebouw. Meer weten over thuiszorg bij Marente? Ga naar marente.nl/thuiszorg. Kijk voor meer info over de nieuwe locatie op www.medischcentrumlisse.nl.


Processierupsen opgeruimd

Hillegom n De gemeente Hillegom laat op haar website weten, dat de vorige week op twee plaatsen aangetroffen eikenprocessierupsen in Hillegom, direct zijn opgeruimd.

De eikenprocessierups kan van half mei tot augustus voor ongemak zorgen. Dit probleem speelt momenteel in heel Nederland. Na contact met de haren van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Het advies is om niet in de buurt van een aangetaste eik te zitten en de hond aan de lijn te houden. Raak de rupsen of nesten niet aan wanneer een verdacht nest of de diertjes worden aangetroffen, en geef de locatie aan de gemeente door met een melding via Fixi of telefoonnummer 14-0252. Op eigen terrein zijn inwoners zelf verantwoordelijk voor het weghalen van de rups.

Meer informatie op de site van de GGD: Oakie.