Getuigen gezocht van plofkraak

POLITIE n De politie kreeg in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juli omstreeks 03.45 uur een melding binnen van een plofkraak bij een geldautomaat in het Blokhuis te Lisse.

Al snel waren meerdere agenten op de locatie en werd de hulp ingeroepen van het Team Explosieven Verkenning. Het eerste onderzoek wees uit dat er geen explosieven aanwezig waren en er geen schade was aangericht aan de automaat. Na het bekijken van de beelden op de beveiligingscamera's gaat het vermoedelijk om twee personen met mogelijk bivakmutsen op die rond dat tijdstip op een scooter zijn vertrokken. Het is onbekend uit welke richting ze kwamen en waar ze vervolgens naartoe zijn gegaan. Het onderzoek loopt.

De politie hoopt met getuigen te kunnen spreken die iets gezien of gehoord hebben. Hebt u tips of bent u in het bezit van camerabeelden? Dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844. Mocht u liever uw tip anoniem willen doorgeven, dan kan dat via het nummer Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Wees alert op processierups

JEUK n De eikenprocessierups kan van half mei tot augustus voor ongemak zorgen. Na contact met de haren van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Dit probleem speelt in heel Nederland, maar in Lisse is de rups nog niet aangetroffen.

In omliggende gemeenten zijn wel eikenprocessierupsen gesignaleerd. Het advies is om niet in de buurt van een aangetaste eik te zitten en honden aan de lijn te houden. Ziet u een eikenprocessierups in Lisse? Raak de rupsen of nesten niet aan en geef de locatie aan de gemeente door met een melding via Fixi of bel 14-0252.