Meerlaan dicht

Hillegom n De Meerlaan is dicht vanaf 22 juli. De weg is dan dag en nacht gesloten voor auto's (vanaf rotonde tot Ringvaart). Fietsers en voetgangers kunnen er wel doorheen.

Op 22 juli start de gemeente met de opknapbeurt van de Meerlaan. Het gaat om het hele wegdeel vanaf de rotonde tot de Ringvaart. De weg is aan vervanging toe, hij is verzakt en wordt opgehoogd. De werkzaamheden duren vermoedelijk tot en met 30 augustus. De einddatum is onder voorbehoud, omdat bijvoorbeeld het weer voor vertraging kan zorgen. Het genoemde deel van de Meerlaan is afgesloten voor auto's. Het autoverkeer wordt omgeleid via borden.
Voetgangers en fietser kunnen er langs. Dit gebeurt voor een deel via loopplanken. Fietsers moeten dan waarschijnlijk even afstappen.

Meer info via de website van de gemeente, de heer Westra via telefoonnummer 140252, of mail naar: meerlaan@hillegom.nl.


Nieuwe naam voor station?

Hillegom n Tijdens de raadsvergadering over de kadernota, deed wethouder Jan van Rijn een suggestie om het station Hillegom een nieuwe naam te geven: Hillegom/Keukenhof.

Volgens Van Rijn bevordert deze naam het gebruik van de terin door bezoekers van Keukenhof en neemt de overlast op de wegen in de regio af.

Zijn suggestie was een reactie op Groen Links, die in de algemene beschouwingen aangaf dat het Hillegomse station een sleutelrol kan zijn in de bereikbaarheid van de bloemententoonstelling gedurende april/mei. GroenLinks fractievoorzitter Dick van Egmond kondigde vast een motie in voor de komende raadsvergadering. Meer politieke partijen hebben inmiddels aangegeven positief te zijn over uitbreiding van de stationsfaciliteiten om de toenemende stroom reizigers beter van dienst te zijn.