Regiomarketing Duin- en Bollenstreek maakt flinke sprong

Regio n De Economic Board Duin- en Bollenstreek had 29 mei een succesvolle bijeenkomst over regiomarketing in de Bollenstreek. Zo'n 45 betrokken Bollenstrekers bogen zich over het vermarkten van de streek. Zij werden hierin meegenomen door een gelegenheidsteam van marketingspecialisten.

Aan het woord innovator en marketeer Jenny Elissen: "De Bollenstreek heeft alles in zich om een ijzersterk gebied en merk te zijn. Het was ons team uiteraard bekend dat er afgelopen jaren diverse pogingen zijn gedaan om de streek te vermarkten. Goede initiatieven, maar helaas hebben ze nog niet opgeleverd wat we zouden willen. Al een tijdje is het stil rondom regiomarketing in de streek. Echter, tijdens de bijeenkomst van 29 mei is het gelukt om er weer nieuwe energie in te krijgen. Niet vanuit weer een nieuw onderzoek of initiatief, maar door er op een andere manier naar te kijken. Afgelopen half jaar hebben wij hier met een team van specialisten volgens een beproefde methode naar toe gewerkt. Met dank aan alle bereidwillige Bollenstrekers kregen wij een nauwkeurig beeld van de streek en alle bijbehorende factoren. Eind vorig jaar voelde regiomarketing voor veel betrokken Bollenstrekers nog als 'lastig en ingewikkeld', inmiddels is het toekomstperspectief veranderd naar 'trots en vrij'."
Er ligt op dit moment een zogenaamd 'manifest' klaar voor de marketing van de Bollenstreek. Dit is voor 95 procent 'af'. "Deze zomer wordt hier de laatste hand aan gelegd zodat we het in het najaar kunnen presenteren." Het manifest geldt als randvoorwaarde voor alle projecten van de Economic Board. Het is de paraplu waar alles onder komt te vallen. De rol van de Economic Board is het aanjagen en versnellen van deze paraplu waardoor straks alle projecten aan elkaar kunnen worden verbonden.