Afbeelding
Foto:

Vakantietijd

MIJMEREN n Hoewel op het moment van schrijven de regen gestaag uit de hemel valt, overheerst in mijn hoofd toch een aangenaam kriebelend vakantiegevoel. Je herkent het vast: nog een paar dagen, dan start in de regio Midden de zomervakantie en trekken gezinnen massaal naar elders. Voor die tijd moet er nog werk afgehandeld worden, de caravan moet schoon, de auto nagekeken, en o ja: zijn de paspoorten nog wel geldig? Kortom, vaak een hoop stress bij de volwassenen.

Maar niet voor mij. Dit jaar heb ik geen zomervakantie, want die heb ik al achter de rug! Voor het eerst sinds mijn dochter haar schooltijd inging (even terugrekenen, dat was in 2007) konden we dit jaar buiten het hoogseizoen bijna drie weken naar ons geliefde Turkije. Dochterlief heeft eindexamen gedaan (en is geslaagd!), was na half mei vrij, dus konden we voor een schappelijke prijs in een wat rustigere periode weg. Ook wel eens leuk.

En dan breekt de maand juli aan. Iedereen om je heen doet koortsachtig de laatste inkopen voor op de camping, koffers inpakken, nogmaals de website van de bestemming bekijken (die voorpret, heerlijk). Nou ja, bijna iedereen... want wij zijn al geweest. Waar anderen zich verheugen op het creëren van nieuwe vakantieherinneringen, kijken wij alweer terug op de onze. Wat was het leuk, wat hebben we lekker gegeten, en wat zouden we graag nog een keer. Dat is toch wel een dingetje, hoor! Er zitten beslist voordelen aan een vakantie in mei/juni, maar nu de vakantiekoorts zich over heel Nederland verspreidt, word ik opnieuw aangestoken en kan ik er helaas niets mee.

Hopelijk wordt het weer echt zomers, schijnt de zon veel, regent het nu en dan (liefst 's nachts). Dan staat mij niets in de weg om er gewoon thuis een soort vakantiebestemming van te maken: lekker buiten eten, chillen in de hangmat, tussendoor een dutje doen als ik daar zin in heb en familie en vrienden bezoeken. Daar heb ik namelijk nu wel meer tijd voor in juli en augustus. LisserNieuws en De Hillegommer verschijnen in week 31 en 33 niet, mijn andere opdrachtgevers houden ook een soort zomerstop, dus is er extra tijd om te genieten.

Ik wens iedereen een heel fijne zomer toe. Tijd voor ontspanning, even niets 'moeten', gewoon loslaten en gaan! Probeer dat gevoel ná de vakantie nog een tijdje vast te houden, maar ik weet uit ervaring dat je vaak binnen een week alweer helemaal in de hectiek van alledag zit. Hoewel... dat is voor mij dit jaar eens anders, want ik zit gewoon alweer in de relaxmodus. Fijne vakantie allemaal!

Ruth Eppink

redacteur LisserNieuws