Workshop bloemschikken bij De Paraplu

Lisse n Wie van bloemen houdt, is bij Stichting De Paraplu aan het goede adres. Met een grote variƫteit aan zomerbloemen uit Annemieke's Pluktuin te Hillegom kunnen senioren zelf een kleurrijk en geurig geheel samenstellen.

De workshop is op dinsdag 6 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in De Beukenhof, Eikenlaan 2. De deskundige leiding van Annemieke staat garant voor verrassend mooie resultaten. De kosten bedragen 7 euro, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Deelnemers moeten zelf een aan de bovenkant ruime bloemenvaas meebrengen. Aanmelden kan tot vrijdag 2 augustus bij Lia van der Westen, tel. 414927 of e-mail: liavdw@gmail.com of bij Marga Smakman, tel. 0615870381 of e-mail: margakeess@gmail.com.


Compliment voor mantelzorgers aanvragen

WAARDERING n Ook in 2019 geven de gemeentes Hillegom en Lisse mantelzorgers een blijk van waardering. Zij vinden het belangrijk dat mantelzorgers goed ondersteund worden en de waardering krijgen die ze verdienen. De gemeentes kiezen opnieuw voor een waardering in de vorm van een VVV-cadeaukaart ter waarde van 100 euro.

Als mantelzorger is men het eerste aanspreekpunt en wordt er minimaal 3 maanden, minimaal 8 uur per week onbetaald gezorgd voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking of psychische problemen heeft.

Dit geldt ook wanneer de zorgvrager intramuraal woont; in een verzorgings- of verpleeghuis of een andere 24-uurs woonvorm. Daarmee geeft de gemeente ook deze mantelzorgers de erkenning die ze verdienen.

Het mantelzorgcompliment aanvragen kan tot uiterlijk 1 november 2019 bij WelzijnsKompas Hillegom-Lisse. Via de website van WelzijnsKompas, www.welzijnskompas.nl, kan het formulier digitaal ingevuld en verstuurd worden. Meer informatie en de voorwaarden zijn ook op de website te vinden.

Ook is het nog mogelijk een papieren versie van het aanvraagformulier in te vullen. Het formulier kan opgehaald worden op het gemeentehuis van Hillegom (Hoofdstraat 115) of Lisse (Heereweg 254).

Ook op beide locaties van WelzijnsKompas, Medisch Centrum Lisse (Nassaustraat 31) en dienstencentrum Elsbroek (Abellalaan 1 in Hillegom) kan het aanvraagformulier worden opgehaald tijdens openingstijden.

Lukt het niet om het formulier op te halen of digitaal in te vullen dan kan men contact opnemen met WelzijnsKompas via info@welzijnskompas.nl of via telefoonnummer 0252-75 71 00 (dagelijks tussen 09.00 en 12.30 uur).