Afbeelding
Foto: keukenhof

Wandelen in beeldentuin Keukenhof

LISSE n Rond Kasteel Keukenhof is het heerlijk wandelen. Stichting De Paraplu nodigt senioren uit voor een sportieve tocht met een cultureel aspect.

Op het terrein van het kasteel staan tal van kunstobjecten, o.a. uit de brede collectie van de Rijksgebouwendienst. Deze dienst maakt dankbaar gebruik van de mogelijkheid in Lisse om kunstwerken waarvoor elders geen plaats meer was, weer voor het publiek toegankelijk te maken. Plaatsgenoot Kees Noordermeer zal op boeiende wijze over de herkomst en de betekenis van de kunstuitingen vertellen. Ook bij het nieuwste artistieke hoogstandje - het Lisser Art Museum - zal even worden stilgestaan. De wandeltocht is op woensdag 21 augustus van 10.00 tot 12.30 uur. Vertrek vanaf parkeerterrein Kasteel Keukenhof. Deelname is gratis incl. koffie/thee.


Online veredelen

Hillegom n De Bollenacademie heeft de online cursus Veredeling van bloembollen gelanceerd.

In deze cursus komen alle aspecten van de veredeling aan bod, waaronder het opzetten van een veredelingsprogramma, het slechten van kruisingsbarrières en het registreren van nieuwe cultivars.

De cursus sluit aan bij de online cursussen over het telen, broeien en verhandelen van bloembollen en bij het boek De veredeling van bloembollen. De cursus is gratis te volgen op: cursussen.bollenacademie.nl.

Stichting Bollenacademie is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en teeltadvies om een goed scholingsaanbod te realiseren voor studenten en werkenden, om het reguliere bloembollenonderwijs verder te ontwikkelen en om de instroom in het onderwijs en de deelname aan scholing voor werkenden in de sector te bevorderen.