De Lofstem zoekt projectleden

REGIO n Het najaarsconcert van de gemengde zangvereniging De Lofstem vindt vrijdag 22 november plaats in de Immanuëlkerk te Rijnsburg. Het concert zal een mooie mix zijn van klassiek werk en populaire songs door de jaren heen.

Er zullen delen uit 'Die Schöpfung' van Joseph Haydn worden uitgevoerd en na het klassieke gedeelte staan populaire songs zoals 'Heal the World' van Michael Jackson, en een rondreis langs wereldsteden zoals 'New York' op het programma. Het koor heeft goede ervaringen opgedaan bij vorige concerten door toevoeging van projectleden. Nu is de vraag of er zangers en zangeressen zijn die aan dit muzikale feest willen deelnemen. Er is behoefte aan bassen, alten en tenoren, koorervaring is wel gewenst. Deelneming is voor drie maanden en de kosten bedragen 25 euro inclusief de muziek. Aanmelden voor dit project kan tot en met 28 augustus bij Wil Maat: wj.maat@kpnmail.nl en telefonisch 06- 10691281, ook op de eerste repetitieavond op 28 augustus. De repetities worden elke woensdagavond gehouden in de Immanuëlkerk aan de Kerkstraat in Rijnsburg, aanvang 20.00 uur.


Halsbandparkiet rukt op

LISSERBROEK n Landgoed De Olmenhorst, onder meer bekend van de appel- en perenpluk die in september weer van start gaat, gaat gebukt onder de aanwezigheid van circa 25 paartjes van de kleurrijke halsbandparkiet.

Vooral peren blijken bij deze vogel erg in trek. Het landgoed kent heel wat fruitbomen; dat maakt het lastig de oogst te beschermen tegen de parkieten. De boomgaarden zijn te groot om ze met netten af te dekken. Andere maatregelen mochten ook niet baten. Wat wel helpt zijn de plukdagen; de Olmenhorst Zelfpluk is geopend van 14 september tot en met 27 oktober.