Afbeelding
Foto:

Nieuwe naam voor Solution: prijsvraag en enquête

Hillegom n Sinds juni is de gemeente Hillegom weer eigenaar van jongerencentrum Solution. De gemeente wil het gebouw opknappen en het pand een multifunctioneel karakter geven. Uiteraard blijft het jongerenwerk een prominente plaats in nemen maar het pand zal ook plek gaan bieden aan verschillende (lokale) maatschappelijke organisaties, verenigingen en buurtinitiatieven.

Aan Welzijnskwartier is gevraagd om naast het jongerenwerk, het beheer en de exploitatie van het centrum op zich te nemen. Welzijnskwartier wil dit natuurlijk zo goed mogelijk doen en om die reden wil het de Hillegommer graag vragen hun mening te geven door middel van het invullen van een enquête. De enquête richt zich op iedereen. Niet alleen jongeren kunnen hun wensen kenbaar maken maar ook bijvoorbeeld volwassenen/ouderen en organisaties.

De enquête moet een beeld geven over welke activiteiten het meest passend zijn in het vernieuwde centrum. Verenigingen en dergelijke die op zoek zijn naar ruimte kunnen door middel van deze enquête laten weten geïnteresseerd te zijn.

Tevens kan er aangegeven worden of er behoefte is mee te willen doen met activiteiten.

De intentie is om naast het regulier aanbod verbindende activiteiten te organiseren waarbij verschillende doelgroepen aan elkaar gekoppeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het meehelpen bij activiteiten voor LVG-jeugd of het opzetten van koffieochtenden in samenwerking met andere welzijnsorganisaties. Daarbij staat de gemeente open voor initiatieven vanuit de toekomstige huurders. Zij kunnen zich ten slotte ook inzetten ten faveure voor het jongerenwerk.

Het jongerencentrum krijgt ook een nieuwe naam. In het najaar wordt een prijsvraag uitgeschreven. Een jury bestaande uit jongeren en andere betrokkenen zullen bij de heropening van het pand de nieuwe naam onthullen.

De link naar de enquête staat op de facebook pagina van jongerenwerk Hillegom.


Klaverjasclub van start

BEINSDORP – De R is weer in de maand, dus er wordt weer geklaverjast op de maandagavond bij Klaverjasclub Beinsdorp in het dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag 5.

Maandag 2 september worden de eerste kaarten geschud. Klaverjassen op z'n 'Amsterdams', individueel in vier ronden en in een gezellige sfeer. De kaarten gaan om 20.00 uur op tafel en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Meekaarten kost 3,50 euro per persoon. Nieuwe kaartleden zijn welkom. Meer info: 06-27578093 of 06-81715117 of mail:

klaverjasclubbeinsdorp@t-mobilethuis.nl.