Zwemmaatjes op eerste maandag van de maand

Lisse n Inwoners van Lisse en Hillegom die graag willen zwemmen, maar dit wegens bepaalde beperkingen (gezondheid, klein sociaal netwerk, mobiliteit) niet kunnen, krijgen de kans om samen met hun 'maatje' te zwemmen in het toegankelijke Sportcentrum De Waterkanten.

Elke eerste maandag van de maand wordt Zwemmaatjes georganiseerd. Zwemmaatjes is een samenwerking tussen WelzijnsKompas en Sportfondsen Lisse en wordt ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation. Iedereen is 2 september welkom om samen met bijvoorbeeld partner, vriend, buurvrouw, familielid of mantelzorger (je 'maatje') op eigen tempo te bewegen in het warme water. Aanvang is 11.45 uur en meedoen kost 5 euro per duo, inclusief een kopje koffie of thee. Sportcentrum De Waterkanten is erop ingericht dat iedereen zonder problemen kan bewegen in het water; er zijn liften, tilliften, speciale rolstoelen en rollators aanwezig. Doordat het deelnemersaantal flink is toegenomen, is WelzijnsKompas op zoek naar vrijwillige zwemmaatjes (vrijwilligers die het leuk vinden om eens per maand samen met iemand te bewegen in het water).

Aanmelden

Om deel te nemen aan Zwemmaatjes of bij interesse als vrijwilliger kan je contact opnemen met buurtwerker Dionne Scheepmaker: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 0252-757100, op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 12.30 uur, aanmelden om deel te nemen kan ook digitaal via de website www.sportfondsenlisse.nl.