Andries Middag
Andries Middag Foto: pr

Nieuwe programmamanager voor Greenport Duin- en Bollenstreek

REGIO n Greenport Duin- en Bollenstreek – het samenwerkingsverband van overheden, ondernemers, onderwijs en onderzoek in de regio tussen Haarlem en Leiden – is verheugd met de aanstelling van Andries Middag als nieuwe programmamanager. Per 1 september gaat hij leiding geven aan het team dat zich bezighoudt met het stimuleren van innovatie, ruimtelijke herstructurering, duurzaamheid en de positionering van de Greenport.

De komende jaren ligt de nadruk op het versterken van innovatiekracht en het verbinden van ondernemers uit de diverse sectoren binnen de land- en tuinbouw en daarbuiten. Dit gebeurt in samenwerking met de zes andere Greenports in ons land, provincies en het Rijk. Ondernemers en hun organisaties en onderwijs en onderzoek completeren het werkveld van de Greenport.

In de aansturing van de taken van de Greenport spelen ondernemers, onderzoekers en onderwijs de komende jaren een grotere rol dan voorheen. Ten behoeve hiervan wordt op dit moment de stichting Greenport Duin- en Bollenstreek opgericht, waar ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid in vertegenwoordigd zijn.

In Lisse is Jeanet van der Laan de verantwoordelijk wethouder voor Greenport. "Wij zijn erg blij met zowel de komst van een stevige nieuwe programmamanager in de persoon van Andries Middag, als de aanstaande oprichting van de stichting Greenport Duin- en Bollenstreek. De manier waarop we met deze stichting gezamenlijk invulling geven aan de opgaven die we ook in gezamenlijkheid hebben, geeft veel vertrouwen voor de toekomst", aldus Van der Laan.

Andries Middag (foto) is op dit moment manager bij LTO Noord voor de regio West-Nederland en vanuit die rol goed bekend met de regio.


Gezocht: vrijwilligers voor Welzijn op Recept

REGIO n Het project Welzijn op Recept biedt inwoners van Hillegom en Lisse de mogelijkheid om hun leefwereld te verbreden en weer zin te krijgen in de dingen die ze doen. WelzijnsKompas is op zoek naar vrijwilligers om dit project te ondersteunen als welzijnscoach.

Een welzijnscoach gaat samen met de klant bekijken waar nieuwe mogelijkheden liggen om weer actief deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Samen zoeken ze naar passende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de klant. Zoals een leeskring, vrijwilligerswerk of gymnastiekles. Soms is een extra duwtje in de rug nodig en begeleidt de welzijnscoach de klant naar nieuwe activiteiten.

Wat wordt van een welzijnscoach verwacht: mbo werk- en denkniveau, affiniteit met de doelgroep, ervaring in het omgaan met de computer, een zelfstandige werkhouding en sociaal vaardig.

WelzijnsKompas biedt belangstellenden uitdagend vrijwilligerswerk waarbij je zelf je tijd kunt indelen en begeleiding krijgt van de welzijnsadviseurs. Geïnteresseerd ? Neem contact op met Hilde Koudijs van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse: h.koudijs@welzijnskompas.nl of bel ma t/m vrij 9.00-12.30 uur met 0252-75 71 00.