De start van de editie 2018 in Lisse. | Foto: Rob van der Linden
De start van de editie 2018 in Lisse. | Foto: Rob van der Linden Foto: Rob van der Linden

Bollenstreek in beweging tijdens 25e Van der Hulst Oranjecircuit

REGIO n Heel de Bollenstreek komt van vrijdag 30 augustus tot en met dinsdag 24 september weer in beweging. Jong en oud kan dan weer deelnemen aan de verschillende hardloopwedstrijden van het Van der Hulst Oranjecircuit. Dit jaar is het de 25e editie, die van start gaat in Noordwijk en in Lisse wordt afgesloten.

Het Van der Hulst Oranjecircuit is een serie van zes wedstrijden in Noordwijk-Binnen, Noordwijkerhout, Hillegom, Voorhout, Sassenheim en Lisse. Het is zowel voor de prestatie- als de recreatieloper een uitstekende gelegenheid om de sportieve uitdaging aan te gaan. De afstanden van de wedstrijden liggen tussen de 6,6 en 7,3 kilometer. Natuurlijk is het mogelijk om in plaats van het gehele circuit een of enkele wedstrijden te lopen. Dit maakt het tot een laagdrempelig event voor iedereen.

Organisatie

Het jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd door atletiekvereniging De Spartaan uit Lisse in samenwerking met de Oranje- en Harddraverijverenigingen. Het circuit vindt plaats tijdens de jaarlijkse najaarsfestiviteiten in de Bollenstreek. In tal van leeftijdscategorieën zijn punten te verdienen en er zijn prijzen voor de drie hoogst geklasseerden. Ook zijn er dit jaar weer de klasseringen voor de plaatselijke lopers. Dus loop mee en schrijf je nu in via de website www.oranjecircuit.nl/inschrijving.

Loopagenda

Op de loopagenda van het 25e Van der Hulst Oranjecircuit staan de volgende wedstrijden voor volwassenen:

• Noordwijk: vrijdag 30 augustus, 19.00 uur, afstand 6,7 km
* Noordwijkerhout: dinsdag 3 september, 19.45 uur, afstand 6,6 km
* Hillegom: maandag 9 september, 19.45 uur, afstand 7,2 km
• Voorhout: vrijdag 13 september, 19.45 uur, afstand 7,3 km
• Sassenheim: dinsdag 17 september, 19.30 uur, afstand 6,6 km
• Lisse: dinsdag 24 september,19.20 uur, 6,6 km

Jeugd

Voor de jeugd zijn er afwijkende starttijden en is het aantal af te leggen rondes kleiner. Wil je hier meer over weten, kijk dan op www.oranjecircuit.nl/circuit; hier staat per plaats aangegeven hoeveel rondes de kinderen afleggen en om welke tijd zij starten. Op de website vind je ook informatie over hoe aanmelden in z'n werk gaat.

Er wordt gestreden in tien verschillende leeftijdscategorieën. Bij onweer wordt er niet gestart. Afhankelijk van het verdere programma en de veiligheid van het parcours wordt per startplaats beslist tot welk tijdstip de start eventueel kan worden uitgesteld. Na elke wedstrijd wordt er een tussenklassement opgemaakt. De winnaar per categorie ontvangt 100 punten en eenieder per volgende klassering 1 punt minder. Na de zesde wedstrijd wordt van de vier beste resultaten een totaalklassement opgemaakt. Hierna volgt de prijsuitreiking.