Tweede dialoogtafel bij Buurthuis Salvatori

LISSE n Buurthuis Salvatori organiseerde op 18 april een dialoogtafel samen met WelzijnsKompas. Hier stelden 26 deelnemers zich aan elkaar voor en zij verdeelden zich over twee dialoogtafels om met elkaar het gesprek aan te gaan onder begeleiding van een gespreksbegeleider. Wegens dit succes slaan Buurthuis Salvatori en WelzijnsKompas op 18 september weer de handen ineen. Dan wordt de tweede dialoogtafel georganiseerd.

Het thema is dan 'Elkaar Zien - betrokkenheid tonen in een ander'. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek van 10.00 tot 12.00 uur. En net als de vorige keer vindt de dialoogtafel plaats in Buurthuis Salvatori; gelegen aan de Wagenstraat 33.

Eenzaamheid is niet leeftijdsgebonden en de oorzaak ervan kan heel verschillend zijn. De cijfers liegen er niet om; 40 procent van de inwoners uit Lisse en Hillegom voelt zich in meer of mindere mate eenzaam (gemeten in 2019 – vanaf 19 jaar – www.volksgezondheidenzorg.nl). Daarom startte WelzijnsKompas eind oktober een zoektocht naar organisaties/groepen inwoners die een dialoogtafel willen organiseren. Er is geen medicijn tegen eenzaamheid, maar eenzaamheid bespreekbaar maken is stap 1. Je staat niet alleen en anderen staan klaar om een steuntje in de rug te bieden.

Wie mee wil praten over ontmoetingen en eenzaamheid, kan aanschuiven bij deze dialoogtafel. Iedereen is welkom om mee te praten; inwoners van de Bollenstreek, mensen die vrijwilligerswerk verrichten, medewerk(st)ers van organisaties die eenzaamheid signaleren en/of ontmoetingsactiviteiten organiseren enzovoort. Aanmelden: stuur een mail of bel naar Dionne Scheepmaker (buurtwerker WelzijnsKompas) d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 0252-757 100. Deelname is gratis.