Afbeelding
Foto: pr

Eerste lustrum voor Oldtimerfestival

n Event in Sassenheim trekt jaarlijks meer bezoekers

REGIO n Oldtimers oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Wanneer een oldtimer op de openbare weg rijdt, zie je steevast veel mensen bewonderend kijken. Staat er eentje op een parkeerplaats bij bijvoorbeeld een winkelcentrum, dan worden er vaak foto's van gemaakt. De organisatie van het gratis toegankelijke Oldtimerfestival in en rond Park Rusthoff te Sassenheim weet hoe groot die aantrekkingskracht is. Niet voor niets vindt het event op zondag 1 september voor de vijfde keer in successie plaats.

Het festival trekt elk jaar weer meer bezoekers. Dit keer wordt het eerste lustrum gevierd. Zondag 1 september zullen van 12.00 tot 16.30 uur vele grote en kleine oldtimers (auto's, motoren, bromfietsen, tractoren en diverse andere bijzondere voertuigen) te bewonderen zijn en staan er in het park allerhande kraampjes die iets te maken hebben met oldtimers, zoals miniatuurauto's. Een aantal oude brandweerwagens zullen spuitdemonstraties geven. Bijzonder dit jaar is een echte smidse, waar op kolenvuur ijzer wordt gesmeed. Tevens is er een enorme 'stationaire' motor te zien, die het formaat heeft van een flinke auto.

Voor de muzikale omlijsting zorgt opnieuw de bekende rock-'n-rollband Mainline 55 en voor het versterken van de inwendige mens is er een foodplaza aanwezig. Voor kinderen is er ook genoeg te beleven; naast het kijken naar de oldtimers kunnen zij zich vermaken op de springkussens en diverse andere attracties. Het oldtimerfestival is kortom een festijn voor het hele gezin. In het centrum van Sassenheim en op het Voorhavenkwartier zullen diverse winkels en horecagelegenheden geopend zijn.

Bij de hoofdingang van Park Rusthoff start om 13 uur een rit voor oldtimers door de regio. Na afloop van de rit worden de deelnemende oldtimers in de Hoofdstraat opgesteld, zodat ze goed te bewonderen zijn. Om 13.30 uur gaat de rit voor klassieke brommers van start, een onderdeel dat sinds 2018 in het programma is opgenomen. Ook zij maken een tocht door de omgeving. Na afloop van de rit worden de deel-

nemende brommers in het park nabij de hoofdingang opgesteld.

Wie een oldtimer in zijn bezit heeft, en deze in het park wil opstellen, kan zich daarvoor nog aanmelden. Ook mensen die met hun klassieke auto of brommer willen deelnemen aan de auto- of brommerrit kunnen zich nog inschrijven. Bezoek hiervoor de website www.Parkrusthoff.nl of ga naar de site www.otf-sassenheim.nl.

Het oldtimerfestival is een event voor groot en klein, met klassieke auto's, motoren, springkussens en een foodplaza. | Foto: pr