Afbeelding
Foto:

Computeronderwijs voor senioren in De Beukenhof

LISSE n Stichting De Paraplu heeft ook computeronderwijs in haar programma. De lessen beginnen vanaf 3 september. Ze worden gegeven in kleine groepjes onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. Voor elke cursist is er veel tijd en aandacht.

In De Beukenhof zijn computers aanwezig, maar deelnemers kunnen ook hun eigen laptop, notebook of tablet meenemen. Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden.

Het gevarieerde cursusaanbod bestaat onder meer uit: internetten (Google, Marktplaats, bol.com, reis-/routeplanner); e-mail; kennismaken met Windows 10; digitale fotobewerking; spelletjes op de computer (patience, mahjong (foto), freecell, scrabble); werken met een tablet en/of een smartphone.

De samenstelling van de lesgroepjes geschiedt op basis van het onderwerp en de computerervaring. Een lesperiode bestaat uit circa 10 bijeenkomsten van 1½ à 2 uur. De kosten zijn 30 euro per periode.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan men zich wenden tot Ria Markus, tel. 06-57493554 of 0252-429885, e-mail marwer@ziggo.nl.


Gezellig een bakkie met de buren tijdens Burendag

Hillegom/Lisse n Het Oranjefonds is initiatiefnemer van Burendag. Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar meer dan één miljoen mensen Burendag.

Veel mensen gebruiken deze dag om een buurtfeest of een andere activiteit te organiseren want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Op www.burendag.nl staat precies welke buren zich hebben aangemeld. Voor dit jaar kunnen er geen aanvragen meer gedaan worden bij het oranjefonds, maar een buurtinitiatief kan natuurlijk wel het hele jaar tot stand gebracht worden. Leuk idee voor de buurt? Neem dan contact op met buurtwerkers Dionne Scheepmaker of Carlijn French van WelzijnsKompas om de mogelijkheden te bespreken. Zij kunnen ondersteunen met advies en zoeken naar verbinding. Bel Dionne via 06 -45331545 of d.scheepmaker@welzijnskompas.nl of Carlijn via 06-45162321 of c.french@welzijnskompas.nl.

Afbeelding