Afbeelding
Foto:

Bingo in Plein28

Hillegom n Met ingang van 2 september de bingo weer in Plein28.

Iedereen kan deelnemen aan deze activiteit in leer- en ontmoetingscentrum Plein28, aan het Henri Dunantplein 28. De bingomiddag is iedere eerste maandag van de maand van 13.30 tot 16.45 uur. Aanmelden is niet nodig.

Entree is gratis en een bingokaartje kost 0,50 euro. Er wordt dit jaar gespeeld op: 2 september, 7 oktober, 4 november, 2 december.

Voorheen was er elke tweede maandag van de maand klaverjassen in Plein28. Met ingang van september is deze activiteit verhuisd naar het KWJ gebouw aan de Weeresteinstraat. Voor meer info: 0252 – 516974 of: 06-40172682.

Meer informatie over de bingo activiteit of over Plein28: Marije Pots via 06-406 448 05 of mail: m.pots@welzijnskompas.nl.


Taalcafé weer van start

Hillegom n De vakantie is weer bijna voorbij. Dat betekent dat ook het Taalcafé weer start. Dinsdag 3 september is iedereen welkom die beter Nederlands wil leren spreken en lezen in de bibliotheek aan de Sportlaan vanaf 13.00 uur tot 14.45 uur.

Om te beginnen wordt er met elkaar gekletst onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarna is er een gezamenlijk kwartier met een leerzaam thema op het scherm en wordt informatie uit de plaatselijke weekbladen voorgelezen.

Om half twee gaat iedereen naar verschillende groepen, beginners, middengroep en gevorderden om taaloefeningen te maken, te lezen en te praten met elkaar.

In de beginnersgroep is de uitspraak en woordenkennis belangrijk, in de middengroep wordt basisgrammatica behandeld en worden er eenvoudige teksten gelezen. In de gevorderde groep wordt aandacht besteed aan grammatica, bijzonderheden van de taal en klemtoon, worden artikelen uit kranten gelezen en krantenkoppen besproken.

Vriendschappen

"Het is al met al een levendige boel in de bibliotheek op dinsdagmiddag met veel gepraat en gelach. Het is leuk om te zien dat er vriendschappen ontstaan. Hoogtepunten zijn de uitstapjes naar musea, de duinen en onlangs naar de Heemtuin in Hillegom. Iedereen is welkom, men hoeft zich niet vooraf aan te melden. Jammer genoeg is er geen kinderopvang," zo laat de organisatie weten.

Meer informatie: Henk Huurneman, 0252-520096 of Thea van Ommeren, 0252-522216.