'Les Invisibles' bij Filmhuis Lisse

Film n In Floralis draait het Filmhuis Lisse dinsdag 10 september de Franse speelfilm 'Les Invisibles' uit 2018.

De bewoners van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk zitten met de handen in het haar wanneer ze te horen krijgen dat ze geen subsidie meer krijgen. De sociale werkers krijgen de opdracht om alle vrouwen zo snel mogelijk weer de maatschappij in te begeleiden. En dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan; de vrouwen leven vaak al jaren onder pseudoniemen en moeten opnieuw leren in een sociale en professionele omgeving te handelen. Ze gooien al hun – vaak beperkte – werkervaring in de strijd op de arbeidsmarkt. Met gedeelde smart en een gezonde dosis humor beginnen ze aan de zoektocht naar een nieuw leven. Les Invisibles is de derde speelfilm van Louis-Julien Petit. Hij werkte zelf een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs. Een deel van de cast wordt gespeeld door vrouwen die zelf dakloos zijn geweest.

Floralis is gevestigd aan het Floralisplein 69. Aanvang film 20 uur, kassa open om 19.30 uur. Reserveren van plaatsen/kaartjes is niet mogelijk. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden met ledenpas betalen 6 euro. Let op: je kunt alleen contant betalen.


Yoga in De Meerkoet

lisserbroek n Bij dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek starten vanaf dinsdag 2 september de wekelijkse yogalessen weer.

Bij Yoga-Uurtje leer je hoe je ontspanning bij moeilijke momenten in het dagelijks leven kunt toepassen. Al na een aantal lessen zul je verschil merken. Yoga doet goed, voelt goed, is goed. Probeer gewoon eens een les. In de maand september krijg je 50 procent korting op de proefles. Kijk op www.yoga-uurtje.nl of bel: 06-24305621. De Meerkoet zit aan de Krabbescheerstraat 1, ingang medisch centrum.