Eerste Rotary Santa Run in Hillegom

REGIO n In Gorinchem vond 11 jaar geleden de allereerste Rotary Santa Run van Nederland plaats, waarna steeds meer Rotaryclubs het voorbeeld volgden.

Dit jaar is er voor het eerst een Santa Run in de Bollenstreek, namelijk in Hillegom, georganiseerd door de Rotary Hillegom-Lisse-Bollenstreek en jongerenafdeling Rotaract. Deelnemers aan deze fun run lopen of rennen een parcours dwars door Hillegom terwijl ze verkleed gaan als kerstman of -vrouw. De opbrengst van de run gaat volledig naar goede doelen. Een deel is bestemd voor de voedselbanken in Hillegom en Lisse, een ander deel gaat naar de Nierstichting. De inschrijving start binnenkort. Wie geïnteresseerd is kan alvast de datum noteren: zaterdag 14 december. De Rotary Santa Run is in 2017 in 52 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ruim € 400.000. Er zijn meer dan 100 goede doelen ondersteund.


De Kunstbus Lisse gaat weer rijden voor 55+

LISSE n Wie op een comfortabele wijze een theater of een museum wil bezoeken, kan mee met de Kunstbus Lisse voor 55-plussers.

Deze culturele vervoersvoorziening is een activiteit van De Paraplu en heeft tot de jaarwisseling de volgende uitstapjes:

· Zondag 6 oktober: Frances van Broekhuizen & Gregor Back - 'Bij twijfel hard zingen' in de Stadsschouwburg Velsen.

· Zondag 27 oktober: Jan Keizer en Anny Schilder - 'Grande Finale' In De Meerse, Hoofddorp.

· Dinsdag 5 november: Gerard Alderliefste en Cor Bakker - 'En Route' in de Rijswijkse Schouwburg.

· Donderdag 21 november: Gemeentemuseum, Den Haag.

· Zondag 15 december: Nick & Simon - sfeervol kerstconcert in Castellum, Alphen aan den Rijn.

· Zondag 29 december: 'Celtic Gold - An Irish Christmas' in Zaantheater, Zaandam.

Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden als deelnemer voor 5 euro per persoon per seizoen. Zij ontvangen dan het uitgebreide programma en informatie over de financiële en organisatorische aspecten. Zie ook www.deparaplu-lisse.nl. Aanmelden kan ook bij Diny van der Zwet, tel. 415799, e-mail: aad.diny@casema.nl, of Bep Clemens, tel. 413632, e-mail: b.m.clemens-steenvoorden@kpnmail.nl, of Ria Markus, tel 429885, e-mail: marwer@ziggo.nl. Let op: in verband met reserveringen voor de voorstelling op 6 oktober graag snel handelen.


De Tafel van WelzijnsKompas

Lisse n De Tafel van WelzijnsKompas is er weer iedere maandag van 15.00 tot 16.30 uur in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A.

Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, vrijwilligerswerk, zelfstandig wonen of sociale contacten. Op maandag 9 september is buurtwerker Dionne Scheepmaker aanwezig. Zij gaat graag in gesprek met belangstellenden over de buurt, vrijwilligerswerk of vrijetijdsbesteding. Op 16 september is een medewerker van De Zonnebloem te gast. Aanschuiven is geheel kosteloos. Men kan een test doen, om te ontdekken welk vrijwilligerswerk past. Of een afspraak maken voor een adviesgesprek met een van de adviseurs van WelzijnsKompas. Kijk ook voor activiteiten of vrijwilligersvacatures op www.vrijetijdbestedinglisse.nl of www.welzijnskompas.nl.