Dummy en grand slam

Hillegom n Ook de bridgers beginnen weer. Donderdag, 19 september gaat bij de Bridgeclub Bel Air het 30ste seizoen van start.

De club speelt in de grote zaal van Zomerzorg, Meerlaan 70, zes ronden van vier spellen en beginnen om 19.30 uur.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Voor informatie bel of mail Piet van den Raad, 0252-866496 of 06-22983867 of pirabridge@ziggo.nl.


Munten en bankbiljetten

Lisse n De Numismatische Kring Bollenstreek e.o. opent dinsdag 10 september voor het 48ste seizoen de deuren van het clubgebouw, 't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4.

Leden en belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom om te kijken wat er op de veilingtafel ligt. Ook enkele handelaren zijn aanwezig om de nieuwste munten en bankbiljetten te tonen. Rond 20.00 uur opent de voorzitter de avond, waarna de veilingmeester kan beginnen met de eerste van in totaal 100 kavels. Ondertussen verkoopt mevr. Molenaar lootjes voor de verloting. Rond 21.30 uur zijn alle kavels geveild en kunnen de kopers bij de penningmeester komen afrekenen. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 5 euro entree. Wie lid wordt, betaalt 22,50 euro voor een heel jaar (10 avonden). Nieuwe verzamelaars van munten en bankbiljetten zijn van harte welkom.


Dialoogtafel in de bieb

LISSE n De bibliotheek aan de Koninginneweg 79A organiseert op 12 september van 10.00 tot 12.00 uur in samenwerking met Welzijnskompas Hillegom-Lisse een dialoogtafel. Iedereen die mee wil praten over het thema 'Samen of alleen' is van harte welkom.

Bij een dialoogtafel ga je met een groep van vier tot tien personen, onder begeleiding van een gespreksbegeleider, in gesprek over onderwerpen als: elkaar zien, ontmoeten en samen en alleen zijn. Je wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Het is bijzonder om te zien wat er dan ontstaat. En wie weet roept het wel op tot actie. De dialoogtafels vinden plaats in het kader van het Jaar vol Ontmoeting, waarin eenzaamheid en ontmoeting centraal staan.