Wat is zo'n brandweerwagen groot... en ik zit toch maar mooi achter het stuur, lijkt dit jongetje te denken.
Wat is zo'n brandweerwagen groot... en ik zit toch maar mooi achter het stuur, lijkt dit jongetje te denken. Foto: A. in 't Veld

n Veel belangstelling voor 112-dag met hulpverleners

LISSE n Blauwe zwaailichten te keer zien gaan, sirenes horen loeien en dat allemaal van heel dichtbij meemaken. M'n lieve wat wil je nog meer - als het tenminste niet gaat om een ernstig ongeval of een uitslaande brand. Gelukkig ging het om de 112-dag hartje Lisse.

Door Arie in 't Veld

Zaterdag 31 augustus, op dezelfde dag als het vijfde Shanty Festival op 't Vierkant, was het weer zover en onder grote belangstelling toonden diverse hulpdiensten in de Kanaalstraat en Kapelstraat hoe ze in geval van nood te werk gaan, welke kennis nodig is en wat voor materiaal daar van dienst is.

Voor de ouderen in het publiek sowieso de gelegenheid bij uitstek om dit allemaal eens goed te bekijken, maar voor de jeugd was het vooral de gelegenheid om achter het stuur plaats te nemen van een brandweerwagen of een politieauto. Sommigen kregen zelfs de kans om eens een keertje de sirene te bedienen.

Een prachtig en leerzaam evenement dat beslist jaarlijks moet worden herhaald. Al was het alleen al om meer te vernemen over het werk van de hulpverleners en daarvoor respect te hebben. En wie weet zorgt zo'n 112 dag ervoor dat kinderen wanneer ze groot zijn ook bij de brandweer, de politie of op de ambulance willen.