Hennepkwekerij ontdekt op Meer en Duin

POLITIE n Op Meer en Duin heeft de politie woensdagochtend 28 augustus een hennepkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand.

Wijkagent Marco van Maris maakte hiervan melding op Twitter. In het pand werden ruim 600 planten aangetroffen, twee verdachten zijn aangehouden. De hennepkwekerij wordt ontmanteld.

Onlangs werden in Lisse op een bedrijventerrein chemicaliƫn en grondstoffen aangetroffen, vermoedelijk een drugslab. En ruim een jaar geleden werd een pand op Meer en Duin op last van de burgemeester gesloten nadat een hennepkwekerij werd aangetroffen. Dit dupeerde de nieuwe huurder, Jx4 uit Lisse, die net het huurcontract had ondertekend.


Internetcursus voor beginners in de bieb

DIGIVAARDIG n De Bibliotheek Bollenstreek vindt het belangrijk dat mensen zich kunnen redden in de wereld waarin internet een steeds grotere rol speelt. Omdat heel veel mensen nog geen computervaardigheden hebben, word er dit najaar in Lisse een cursus aangeboden.

Wil je graag meer met internet doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is de cursus Klik & Tik iets voor jou. Je leert informatie zoeken, websites bekijken, zoeken naar tweedehands koopjes en informatie opzoeken over openbaar vervoer. De bibliotheek biedt deze cursus aan voor eenieder die deze vaardigheden nog niet bezit. Er wordt geoefend op computers van de bibliotheek. De kosten bedragen 15 euro voor leden en 20 euro voor niet-leden. De cursus vindt plaats op de vrijdagen 20 en 27 september, 4, 11 en 18 oktober in de bieb aan de Koninginneweg 79A.


Ontmoeting

Samen n Heb je op 12 oktober nog niets in de agenda staan? Kom dan naar Het Festival der Ontmoeting!

Het event vindt plaats in de Kulturele Raad, Pr. Irenelaan 16 te Hillegom en is bedoeld voor jong en oud. Het duurt van 11 tot 16 uur en de entree is gratis. Binnenkort verschijnt een timetable op de website welzijnskompas.nl.