Afbeelding
Foto: pr

Hobby- en creamarkt Vanzantenhal

REGIO n Er heerst zaterdag 14 september van 09.30 tot 16.30 uur een creatieve sfeer in de Haarlemmermeer.

In de Vanzantenhal aan de IJweg 1415 in Nieuw-Vennep wordt dan weer de grote Hobby- en Creamarkt gehouden. Deze keer is de zaal weer goed gevuld met veel kramen met alles op het gebied van creatieve (vrouwen)hobby's. Op dit hobbyfestival zijn materialen aanwezig voor onder andere (3D)kaarten, miniaturen, sieraden, scrapbooken, stempelen, ponsen, breien, haken, decopatch, beren, en nog veel meer. Entree: volwassenen 5 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Gratis parkeren. Voor meer informatie kijk op www.dehobbymarkt.nl.


Nieuwbouw hal Ter Specke

LISSE n De plannen rond de nieuwbouw van Ter Specke worden flink aangepakt.

Door Arie in 't Veld

Dat blijkt uit een informatieve mail van het college aan verenigingen en organisaties die intensief of zijdelings bij de ontwikkelingen rond de nieuwbouw van de Ter Specke-hal en accommodatie van FC Lisse zijn betrokken. Zodra het voorlopig ontwerp na de zomer gereed is, kan de raad het ontwerp aan het programma van eisen toetsen. Na de vaststelling van het voorlopig ontwerp vindt de opstelling van het definitief ontwerp plaats. Ook wordt de aanbesteding voor de aannemer voorbereid. Naar verwachting is de aannemer eind dit jaar bekend. In de eerste helft van 2020 start de gemeente met de voorbereidingen voor de daadwerkelijke bouw.


Kinderkleding

LISSE n Kinderkledingbeurs BrandNewVintage komt er aan.

Tweedehands merkkinderkleding kan maandag 7 en dinsdag 8 oktober van 19.00-21.00 uur gebracht worden bij basisschool De Waterval (hoek Frans Halsstraat-Judith Leijsterstraat). De verkoop vindt plaats op donderdag 10 oktober (19.00-21.00 uur) en op vrijdag 11 oktober (14.00-16.00 uur). Op de afhaaldag kun je jouw niet verkochte kleding (maar ook andere goed herbruikbare niet-merkkleding) afgeven bij de organisatie voor kledingbank Teylingen of Stichting Elburg helpt Gambia. Meer info op www.brandnewvintage-lisse.nl.