De Zanderijhof. | Foto: SvOH
De Zanderijhof. | Foto: SvOH Foto:

Na succesvolle eerste, nog een tweede Open Monumentendag in Hillegom

gastvrijheid n Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert voor de gemeente Hillegom Open Monumentendag en dit jaar op twee zaterdagen. De eerste, 31 augustus, is achter de rug. Veel bezoekers gingen zaterdag 31 augustus op pad om te kijken wat er te beleven viel in het kader van "Plekken van plezier", het landelijke thema van dit jaar.

Zaterdag 14 september van 12.00 tot 16.00 uur gaan opnieuw de deuren open van de loftwoning aan Zanderijhof 8.

Ook kerkgemeenschap Open Hof had een gastvrij programma voor hun bezoekers op de eerste Open Monumentendag en ook op 14 september staan de deuren weer open voor bezoekers. De Maartenskerk zal op 14 september veel mooie informatie presenteren in woord, beeld en geluid over de verschillende verbouwingen die dit rijksmonument in de tijd heeft ondergaan.

De plannen voor de aanstaande verbouwing worden ook getoond en kunnen op veel belangstelling rekenen want veel Hillegommers zijn bekend met en in deze kerk. De St. Jozef en St. Martinuskerk doet ook mee op zaterdag 14 september met een mooi gastvrij programma in en om de kerk want de vrijwilligers van Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft een interessante wandeling "Rondje om de kerk" samengesteld die door vrijwilligers van de kerk wordt begeleid. De drie kerken zijn geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De zogenaamde kleine historische wandeling van de Vrienden kan ook op 14 september gelopen worden in het centrum van Hillegom. Wandelaars kunnen op eigen gelegenheid een wandeling lopen met ongeveer een half uur wandeltijd. Routekaarten zijn verkrijgbaar op alle geopende locaties en op de routepunten is van 10.30-16.00 uur informatie te vinden over wat zich in vroeger tijden op dat punt bevond of afspeelde. Het complete programma van de Open Monumentendagen staat op: www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Afbeelding