Hoe begeleid je kinderen bij een scheiding?

REGIO n Het Centrum voor Jeugd en Gezin houdt samen met Tischa Neve op 25 september een gratis webinar over het begeleiden van kinderen bij een scheiding. Het is bedoeld voor alle ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn.

Kinderen zien hun ouders het liefst bij elkaar. Een scheiding zal dan ook veel indruk maken. Het is dus van groot belang dat ouders veel aandacht hebben voor de beleving van de kinderen, vóór, tijdens en na de scheiding. In dit webinar, een lezing die je thuis kan volgen achter je computer, geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips om kinderen goed te begeleiden tijdens het proces van een scheiding. Hoe vertel je het je kinderen? Hoe ga je om met hun emoties? En die van jezelf? Welke dingen zijn nou essentieel om te doen in zo'n proces met kinderen?

Ben jij gescheiden, zit je midden in een scheiding of denk je eraan en wil jij zorgen dat jouw kinderen zo goed mogelijk door en uit jouw scheiding komen? Meld je dan snel aan.

Dit webinar vindt plaats op woensdag 25 september van 20.30 tot 21.30 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar via www.cjgcursus.nl.


Rembrandt en de Bijbel bij PCOB

Lisse n Bij de PCOB is donderdag 19 september ds. J. Riemersma uit Sliedrecht te gast.

Hij vertelt daar door middel van een diapresentatie over Rembrandt en zijn schilderwerken, tekeningen en etsen van bijbelse taferelen. Rembrandt heeft ruim 300 werken gemaakt waarbij hij zich liet inspireren door een verhaal uit de Bijbel. Belangstellenden krijgen prachtige beelden te zien.

De bijeenkomst vindt plaats in de recreatiezaal van Zorgcentrum Rustoord, aanvang 15.00 uur.

De toegang is gratis, koffie en thee kosten 1 euro.


Alleenstaande mannen gezocht

regio n Welzijn Teylingen houdt vrijdag 27 september, samen met Welzijn Noordwijk, het Singlescafé 60+.

Singlescafé is het oude Daten60+, maar dan in een nieuw jasje. Geen speeddaten, maar een ontspannen avond voor alleenstaande 60-plussers uit de Bollenstreek met muziek, een hapje en een drankje.

Net als voorgaande jaren is het aantal aanmeldingen van de dames weer hoog.

Maar waar blijven de heren? Zij kunnen zich tot 15 september inschrijven via: aanmelden@welzijnnoordwijk.nl of bel Nikki vd Ven, 06 4056 7077. Het Singlescafé start om 19.30 uur op een discrete locatie in de buurt van Noordwijk.

Na aanmelding ontvangen de deelnemers de definitieve locatiegegevens.