Tweede dialoogtafel bij Salvatori

Lisse n Buurthuis Salvatori organiseert op 18 september samen met WelzijnsKompas weer een dialoogtafel, na een succesvolle eerste editie in april.

Iedereen is welkom bij Salvatori (Wagenstraat 33) van 10.00 tot 12.00 uur. Deelnemers verdelen zich over de dialoogtafels en praten met elkaar en een gespreksbegeleider. Het thema van deze ochtend is Elkaar Zien – betrokkenheid tonen in een ander. Wie mee wil praten kan zich aanmelden voor de dialoogtafel door een mail te sturen of te bellen naar Dionne Scheepmaker (buurtwerker WelzijnsKompas): d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 0252-757 100. Deelname is gratis.


Bruisend Cultuurfestival

Hillegom n De tweede editie van het Cultuurfestival Hillegom is zaterdag 28 september van 11.00 tot 16.00 uur in het Fioretti College aan de Van den Endelaan 5A.

Ook openen diverse Hillegomse locaties hun deuren voor meer dan 70 kunstenaars. Om 12.00 uur verricht wethouder Fred van Trigt de feestelijke opening.

Het Cultuurfestival zit volgepakt met creatieve activiteiten, optredens en workshops voor jong en oud: Laat een gedicht op maat schrijven door de Schone Schrijvers, bouw je eigen kinderhut, laat je verwonderen door dans, kunst, muziek en theater. Ontdek alle lekkernijen van de Wereldkeuken en Koffieheus, of kom helemaal tot de rust in de handen van Boost Stoelmassage. Voor de allerallerkleinsten is er kinderyoga en kan er naar hartenlust geschilderd worden à la Mondriaan. Zomaar een greep uit het programma. Op het cultuurplein vertellen lokale organisaties alles over hun cursussen en workshops.

Het Fioretti College is de uitvalsbasis voor het Cultuurfestival, maar ook andere culturele instellingen in Hillegom stellen hun deuren open voor meer dan 70 kunstenaars, die tijdens de Atelierroute hun werk tentoonstellen.

Het volledige programma staat vanaf 16 september online: www.cultuurfestivalhillegom.nl.


Crea bea

Hillegom n Bij Open Hof is dinsdag 17 september weer een creatieve middag.

De activiteiten duren van 13.00 tot 15.00 uur aan de Raadhuisstraat 3. Diverse voorbeelden en knutselideeën liggen klaar voor wens- en 3D kaarten. Alle materiaal hiervoor is aanwezig. Bezoekers kunnen ook hun eigen schaar en papier meenemen. De toegang is gratis. Mensen die gewoon een kijkje willen nemen zijn ook welkom. Regelmatig is op dinsdagmiddag inloop in Open Hof. Naast koffie en thee zijn er afwisselende activiteiten met de bedoeling om andere Hillegommers te ontmoeten. Meer info: www.openhof.com.