Afbeelding
Foto:

n Jazzseizoen van start bij Perdido

Hillegom n Jazzclub Perdido bestaat 22 jaar en organiseert zes concerten per seizoen in de periode september tot en met mei. De organisatoren hopen op veel publiek in het gebouw Kulturele Raad, Irenelaan 16.

De samenstellers van het programma trachten variatie in het aanbod aan te brengen, zodat elke jazzliefhebber aan zijn trekken komt. Voor een overzicht van het programma van het seizoen 2019-2020 kijk op de vernieuwde site www.perdido.nl.

Zaterdag 21 september de eerste voorstelling met Izaline Callister (zang), Ed Verhoeff (gitaar) en Angelo Verploegen (flugelhorn). Kenmerkend zijn lyrische melodieën, openheid, een krachtig ritme en een onverwachte invulling van de mogelijkheden binnen deze kleine bezetting. Dit door goed gebruik te maken van de sterke kanten van de individuele musici. Het programma bestaat uit originals en bewerkingen van een breed, reeds bestaand repertoire, waarbij niet wordt gelet op taal of stijl. De drie durven het aan om bestaande, soms deerlijk kapot gespeelde composities, van een eigen grondverf en vooral glimmende laklaag te voorzien. Steeds gedrenkt in die eigen visie op jazzmuziek. Onlangs brachten zij een gloednieuw album uit "Live at the Concertgebouw".

Kaarten zijn verkrijgbaar via reserveren@perdido.nl, bij Vivant Frank Evers, Mariastraat 2 en op de concertavond aan de zaal.