Deze enthousiaste deelnemers zijn er helemaal klaar voor. | Foto: Remco Out
Deze enthousiaste deelnemers zijn er helemaal klaar voor. | Foto: Remco Out Foto: remco out

n 'Thuiskomen op de Uitmarkt'

Cultuurfestival is het perfecte familie-uitje

Hillegom n Hillegom krijgt een echte uitmarkt. Dertig Hillegomse organisaties laten zich deze dag zien tijdens het Cultuurfestival. Door heel Hillegom is er op zaterdag 28 september tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te beleven met als centrale locatie het Fioretti College Hillegom.

Door Remco Out

Het cultuurfestival is het perfecte familieuitje volgens programmeur Mike Warners: "Er is de hele dag genoeg te beleven voor jong en oud. Van kinderyoga tot kickboksen en van een Poolse quiz tot een workshop Mondriaan."

Het festival is duidelijk breder dan kunst en cultuur alleen. Ook voor eten en rust is gezorgd. De Wereldkeuken en Koffiehuis zorgen voor genoeg lekkers op deze dag en je kan helemaal tot rust komen met een stoelmassage. Op het Cultuurplein vertellen lokale organisatie alles over hun cursussen en workshops. Hier kan je ook een gedicht op maat laten schrijven door de Schone Schrijvers.

"Het Cultuurfestival is een echte ontmoetingsplek voor mensen die elkaar anders minder snel zouden leren kennen. We hebben ervoor gezocht dat er voor iedereen wat te doen is deze dag", laat Warners van Bibliotheek Zuid-Kennemerland weten.

Exposities

Naast veel doen en beleven is er ook genoeg te zien. De hele dag door zijn er binnen en buiten verschillende dans, muziek en theateroptredens. Even rondlopen langs de exposities kan ook.

Er is in het Fioretti College Hillegom dit jaar een foto- en een kunstexpositie. Waarna je op weg kan door heel Hillegom.

Via de Atelierroute kom je namelijk langs twaalf verschillende locaties door Hillegom waar meer dan 70 kunstenaars die hun werken tonen.

Programma

Het Cultuurfestival is zaterdag 28 september van 11.00 tot 16.00 uur en is helemaal gratis te bezoeken.

Het gehele programma en meer informatie is op www.cultuurfestivalhillegom.nl te vinden.

Hier zijn ook alle locaties van de atelierroute te vinden.

Het festival is mogelijk gemaakt door de steun van Fonds1818, Rabobank en de Gemeente Hillegom.

Afbeelding