Jubileumconcert 25 jaar mannenkoor David

LISSE n Christelijk mannenkoor David uit Lisse bestaat 25 jaar en viert dit met een uniek concert in de Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44 te Noordwijk.

Tijdens het jubileumconcert op zaterdagavond 5 oktober wordt het oratorium 'David' uitgevoerd, dat over de dieptepunten en hoogtepunten uit het leven van Koning David gaat. Het is samengesteld en gecomponeerd door musicus Hugo van der Meij uit Katwijk. Hugo is vaste dirigent van David en heeft ook de muzikale leiding. De koorzang wordt begeleid door diverse professionele musici; trompetten, dwarsfluit, harp, vleugel, orgel, viool en percussie. Het geheel is reeds opgenomen op cd die gepresenteerd wordt tijdens het concert.

Mannenkoor David is in 1994 opgericht, heeft haar standplaats in Lisse en zingt vierstemmig overwegend psalmen en geestelijke liederen. Het koor telt momenteel 55 gepassioneerde zangers. De entree voor het concert is 15 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar 10 euro. De cd is te koop voor 15 euro. Aanvang 19.30 uur, kerk open om 19.00 uur. Voor de ticketverkoop ga naar www.mannenkoordavidlisse.nl, mailen voor info kan ook naar info@mannenkoordavidlisse.nl.


Bollenkramen wellicht naar Keukenhof

LISSE n De kans bestaat dat het huren van ruimte aan de Westelijke Randweg voor het zetten van een bollenkraam in het Keukenhofseizoen, via Keukenhof geregeld gaat worden.

Door Arie in 't Veld

Wethouder Kees van der Zwet vertelde donderdagavond in de commissie Ruimte en Infrastructuur in overleg te zijn met Keukenhof over deze zaak. Dit stuitte vooral op weerstand. Rob Veldhoven van Nieuw Lisse: "Eigenlijk zegt u dat mensen die al jarenlang zo'n kraam exploiteren zich in het vervolg bij Keukenhof kunnen inschrijven en dan wel horen hoe en tegen welke voorwaarden. Ik vind dat kwalijk. Je kunt ook zeggen dat je de grond doorverkoopt aan Keukenhof en de huidige gebruikers een jaar of tien de ruimte gunt."

Ook Martijn Tibboel van de VVD reageerde verbaasd op de mededeling van Van der Zwet. "De gemeente krijgt de gelegenheid om regie te voeren, maar kiest er voor om die volledig neer te leggen bij Keukenhof. Wellicht is het een kwestie van jaren dat Keukenhof daar zelf gaat staan om bollen te verkopen." Gerrit Meiland van het CDA sloot zich daar bij aan en Guus Mesman (PvdA) vond het allemaal discutabel. "Ik heb niks met die kramen, maar heb mijn twijfels of dit op een correcte manier gaat verlopen." Bas van Van Riel van D66 verbaast zich over de snelheid waarmee alles nu gaat. "Het ene moment is er de beslissing dat het nog een jaar kan duren en nu plotsklaps komt er een nieuw voorstel."

Van der Zwet zei dat de kraamhouders vorig jaar november hoorden dat ze van de provincie nog een jaar kregen. "Wij konden het stuk kopen, maar hebben niet de expertise om dat allemaal te regelen en ook het toekennen van vergunningen kan problemen geven. Dus hebben we het gelijk doorgestoten richting Keukenhof."

Veldhoven stelde dat men voorbijgaat aan de bollenkraamhouders. "Waarom krijgen zij niet de kans de grond te kopen?"

Van der Zwet zei dat op dit moment de onderhandelingen nog lopen. "Ik zal me nog beraden en met Keukenhof het gesprek aangaan." Veldhoven constateerde dat de handtekeningen dus nog niet zijn gezet, waarop Van der Zwet aangaf op de zaak terug te komen voordat de handtekeningen gezet worden. Tibboel kondigde aan in de gemeenteraadsvergadering ook hierover te willen praten.