Bij de Oude School konden bezoekers genieten van muziek. Het bleek een echte plek van plezier. | Foto: Esther Akerboom
Bij de Oude School konden bezoekers genieten van muziek. Het bleek een echte plek van plezier. | Foto: Esther Akerboom Foto: Esther Akerboom

Plezier tijdens Open Monumentendag

Lisse n Het was zaterdag prachtig weer en dat kwam bijzonder mooi uit voor Open Monumentendag die dit jaar als thema 'Plekken van plezier' had.

Door Esther Akerboom

Er waren 24 plekken te bezoeken, waaronder zes die weliswaar geen monument waren maar wel een plek van plezier. Bezoekers konden er onder andere achter komen dat in het 'Witte kerkje' het oudste orgel van Lisse staat dat die dag ook werd bespeeld, er een geheime kelder zit achter de Volksuniversiteit, de Samenwerkingsgemeente aan recycling doet door de oude banken tot nieuwe meubels om te toveren en dat zich een heel museum op de zolder van de vereniging Oud Lisse schuilhoudt. En achterin bij Romijn's Antiek blijken zich nog een paar oude arbeidershuisjes met bijbehorende waterpomp te bevinden.

Muziek

De vele optredens van koren, bandjes en andere muzikanten zorgden voor een sfeervolle omlijsting. Zo werd bij de Oude School, waar het evenement door burgemeester Lies Spruit geopend werd, de hele dag livemuziek gespeeld en kon je binnen onder meer het sfeervolle atelier bezoeken. Over het algemeen werden de locaties goed bezocht en de organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde Open Monumentendag.