Supers willen langer open op zondag

LISSE n Een aantal supermarkten in Lisse, wellicht wel allemaal, wil graag een verruiming van de openingstijden op zondag.

Door Arie in 't Veld

De heer R. Fransen van Jumbo zei daarover in de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiƫn afgelopen woensdag dat het bedrijf midden in de samenleving staat en men weet dat de klanten een verruiming van 08.00 tot 18.00 uur op prijs zullen stellen. "Maar voor het begin vinden we van 10.00 tot 18.00 uur ook prima. We kunnen bekijken hoe zich dit ontwikkelt. Ook de medewerkers willen op genoemde tijden werken. We hebben zelfs een wachtlijst van medewerkers die dat op zondag willen. Uiteraard respecteren we zondagsrust."

Fransen wees er tevens op dat bij het tankstation in de Poelpolder nu een Spar is gevestigd met ruimere openingstijden op zondag en dat daaraan kennelijk behoefte is. Op de vraag vanuit de commissie of er met andere supermarkten overleg is gepleegd, antwoordde de Jumbo-man dat dit zo is, maar dat nog niet iedereen heeft geantwoord. "Albert Heijn staat in ieder geval achter het idee."

Overleg met omwonenden is wat hem betreft pas aan de orde als de gemeente positief beslist. Fransen benadrukte ook dat er geen overlast valt te verwachten van lossende vrachtwagens.

Wethouder Kees van der Zwet liet blijken niet zo'n voorstander van de verruiming te zijn. "De vraag is in hoeverre dit voldoende is onderbouwd, mede in verband met de zondagsrust." Wethouder Jeanet van der Laan zei over de opmerkingen van Van der Zwet dat het zijn persoonlijke visie betreft en dat een en ander nog in het college besproken moet worden. Nog even afwachten dus wat daar uitkomt.