Afbeelding
Foto: pexels.com

Heropening Weeligenberg

Hillegom n Na een grondige, één jaar durende renovatie, wordt Woonzorgcentrum Den Weeligenberg in Hillegom, op dinsdag 1 oktober 2019, officieel heropend. De heropening wordt gedaan met medewerking van Carin Gaemers en Hugo Borst, opstellers van het manifest 'Scherp op Ouderenzorg'. In Den Weeligenberg wonen nu negentig bewoners in acht sfeervolle, huiselijke en kleinschalige woongroepen en in twee semi-kleinschalige woongroepen.

In 2017 werd ongeveer 700 meter vanaf Den Weeligenberg gestart met de bouw van een nieuwe locatie met twee gebouwen: Horstendaal en Saanensduin.

Na de realisatie in juni 2018, verhuisden 64 Bewoners uit Den Weeligenberg en De Triangel naar deze nieuwe locatie. In deze eerste fase zijn alle bewoners en hun familie geïnterviewd en hebben zij hun voorkeur aangegeven voor een bepaalde woongroep. Hierbij was het uitgangspunt dat bewoners zich prettig voelen in hun woongroep en in huis.

Al snel werd duidelijk dat het niet meer van deze tijd is, dat bewoners geen eigen badkamer met eigen sanitair hebben. Dit was de aanleiding om Den Weeligenberg grondiger te renoveren met woonruimtes met eigen badkamer voor alle bewoners. En ook de huiskamers en alle keukens zijn nieuw of aangepast.

Persoonlijk en kleinschalig

Er wonen nu negentig bewoners in Den Weeligenberg, in acht sfeervolle, huiselijk kleinschalige woongroepen en in twee semi-kleinschalige woongroepen. De groepen zijn kleiner, waardoor de bewoners meer leefruimte en rust hebben.

In het gebouw kunnen bewoners gebruik maken van onder andere een kleine bioscoop, een beautysalon, een stilteruimte, een koffie-corner en een winkel. Hier kunnen bewoners een drankje, versnaperingen, toiletspullen en tweedehands kleding kopen. Den Weeligenberg heeft ook acht appartementen waar bewoners vrij zelfstandig wonen en van een zorgteam ondersteuning krijgen waar dat nodig is.

Officiële heropening

Op dinsdag 1 oktober vanaf 14.00 uur is de officiële opening met medewerking van Carin Gaemers en Hugo Borst.

Dit officiële gedeelte is alleen voor genodigden. Aansluitend is er vanaf 15.00 uur, een Open Dag voor iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd is in Woonzorgcentrum Den Weeligenberg.