Duurzame huizen route

Hillegom n Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij.

Via het onafhankelijke platform 'Duurzame Huizen Route' delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Op zaterdag 2 en 9 november openen in het hele land huiseigenaren hun deuren.

Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen. De gemeente Hillegom doet mee aan de Duurzame Huizen Route en stimuleert inwoners om hun woning open te stellen.

Gemeente Hillegom ondersteunt de Duurzame Huizen Route waarbij inwoners elkaar informeren over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam wonen.

'Het is mooi om voorbeelden onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route. Bezoekers horen ervaringen van anderen en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt', aldus wethouder Karin Hoekstra.

Uit de enquĂȘte van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. 'Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken', reageert een enthousiaste bezoeker.

Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via de Duurzame Huizen Route.


Definitief ontwerp park

Hillegom n Gemeente en inwoners hebben vorige week samen het definitieve ontwerp gepresenteerd van het Julianapark. Wethouder Jan van Rijn en het bestuur van Stichting Julianapark onthulden een bord in het park.

De gemeente beperkte de plannen in eerste instantie tot de aanleg van een vijver om regenwater beter te kunnen afvoeren. Omwonenden wilden een echt park. Samen zijn de partijen gekomen tot het huidige ontwerp. Centraal in het park is een groot speelkasteel. Dat is inmiddels al volop in gebruik.

De rest van de inrichting wordt nu ter hand genomen. Volgend jaar zomer moet het werk klaar zijn.