In de tipi werd een indianenverhaal voorgelezen. | Foto: pr, artikel door Arie in 't Veld
In de tipi werd een indianenverhaal voorgelezen. | Foto: pr, artikel door Arie in 't Veld Foto: pr

Indianendag voor kids met beperking

LISSE n De Rotaryclub Hillegom-Lisse was vorige week zaterdag te gast bij Stichting Puntenburg aan de Spekkelaan, waar zij met vrijwilligers van de organisatie een indianendag hielden voor kinderen met een beperking.

De dag kreeg een extra feestelijk tintje doordat burgemeester Lies Spruit de opening verrichtte. Daarna werd het startsein gegeven voor een spelletjesmiddag in westernstijl. De kinderen kregen, samen met de kinderen van Rotaryleden, een zestal spellen voorgeschoteld. Ze mochten een kralenslinger rijgen, die ze even later mochten bevestigen aan de manen van speciaal daarvoor getrainde paarden. Verder mochten ze een spannend verhaal oplossen door in het bos met verrekijkers te zoeken naar vlaggen, gingen ze totempaal stapelen en deden ze mee aan een strobalenrace met skippyballen. Dan was er ook nog een echte tipitent waar een mooi indianenverhaal werd verteld. Als afsluiting werd een demonstratie gegeven met twee paarden van de stichting om te laten zien hoe deze worden getraind voor het werken met kinderen met een beperking. De kinderen keken ademloos toe hoe de paarden zich totaal niet lieten afleiden door een stuiterende bal, een ronddraaiende zweep of een opengeklapte parasol. Aan de lachende gezichten kon je aflezen dat ze genoten van deze dag.


Agenda van de Bibliotheek Hillegom

Hillegom n In de bieb is komende maand weer van alles te doen. Alle activiteiten zijn gratis, tenzij anders vermeld.

Juridisch inloopspreekuur Hillegom: elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Taalcafé: elke dinsdag van 13.15 – 14.45 uur voor wie wil oefenen met samen Nederlands lezen en praten.

Breng je kleurplaat tot leven: op woensdag 2 oktober, aanvang 15.00 uur, kunnen kinderen van 3 t/m 7 jaar meedoen aan de workshop, waarin je je kleurplaat tot leven brengt met een app.

Voorleesuurtje: elke woensdag t/m 24 juni 2020 van 15.00 – 15.30 uur.

Eerste Hulp Bij Werkstukken & spreekbeurten: elke woensdag van 15.30 – 17.30 uur.

Mediaspreekuur: elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur voor vragen over tablets, e-readers, laptops etc.

Taalspreekuur: dinsdag 8 en 22 oktober, 14.00 - 15.30 uur voor wie wil weten waar je Nederlands kan leren.

Familieconcert: woensdag 9 oktober geven leerlingen van de Hillegomse Muziekschool zowel om 14.30 als om 15.30 uur een familieconcert.

Gezondheid: zaterdag 26 oktober, van 11.00 tot 13.00 uur zijn een voedingsdeskundige en leefstijlcoach aanwezig.