Opbrengst KWF-collecte Lisse

LISSE n De onlangs gehouden collecte voor het KWF Kankerfonds in Lisse heeft een bedrag van 10551,33 euro opgebracht. Dat is op een haar na gelijk aan vorig jaar.

Door Arie in 't Veld

Er 96 collectanten voor heel Lisse in de weer geweest die uiteraard hartelijk worden bedankt voor hun inzet. Die inzet is dus goed gegaan, maar ook voor volgend jaar kan de organisatie nog collectanten en wijkhoofden gebruiken. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden bij Franco Dieters, franco@francodieters.com.


Digitaal inloopspreekuur in de bieb

Lisse n In de bibliotheek van Lisse, Koninginneweg 79A, vindt iedere week een digitaal inloopspreekuur plaats.

Hier kan iedereen terecht met vragen over het gebruik van internet, laptop of andere digitale vragen. Er is deskundige begeleiding aanwezig en zij helpen bezoekers graag verder. Ook kan er uitleg gegeven worden over bijvoorbeeld e-readers, smartphones of tablets. Het inloopspreekuur is gratis toegankelijk en je hoeft geen lid te zijn van de bieb. Vooraf aanmelden is niet nodig. In Lisse is het spreekuur op donderdag van 14.00-16.00 uur. Loop gerust eens binnen. Voor digitale cursussen (bijv. Windows 10): kijk op www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Postzegelseizoen weer geopend

BEINSDORP n De postzegelvereniging Hillegom e.o. start weer met een nieuw seizoen postzegelen.

De eerste postzegelavond vindt plaats op vrijdag 27 september in Het Eiland aan de Rietkraag 5 te Beinsdorp van 19.00 tot 23.00 uur.? Op het programma staat een veiling van 200 kavels, bestaande uit zegels uit binnen - en buitenland, albums en stockboeken. Daarnaast is er gelegenheid tot ruilen en aanschaf van zegels om de verzameling aan te vullen en is er een leuke verloting. De toegang is gratis. De vereniging laat zien dat filatelie nog steeds springlevend is. Ook niet-leden zijn van harte welkom. De volledige veilinglijst is te vinden op www.pzvhillegom.nl. Meer info? Stuur een mail naar info@pzvhillegom.nl.