Het sprietlopen trekt altijd veel publiek en ook dit jaar was het niet vervelend om een nat pak te halen. | Foto: AihV
Het sprietlopen trekt altijd veel publiek en ook dit jaar was het niet vervelend om een nat pak te halen. | Foto: AihV Foto: A.in 't Veld

Knallend begin van bruisende feestweek in Lisse

LISSE n De feestweek 2019 van de Harddraverijvereniging Lisse en omstreken heeft een knallend begin beleefd. Onder zeer goede weersomstandigheden werd een groot aantal evenementen gehouden, die over belangstelling niet te klagen hadden.

Door Arie in 't Veld

Te beginnen met het inmiddels traditionele openingsconcert, waarbij de muziektent bomvol zat, De auto-puzzelrit op vrijdag beleefde de 50e editie en werd dit weekend gevolgd door andere evenementen die veel publiek én veel deelnemers trokken. Een compleet nieuw onderdeel van de feestweek was het concert door Da Capo op het Vierkant onder de subkop Maestro. Ofwel: mensen die nog nooit een dirigeerstok hebben vastgehouden stonden nu 'op de bok' om Da Capo voor te gaan. Zoals wethouder Jeanette van der Laan en Nieuw Lisse-raadslid John de Bruin, Huug Thielemans, Leon Annokee en Rick de Bruin. Maar ook het publiek kwam aan de beurt en de conclusie was dat dit evenement op de agenda moet blijven staan. Zondag was het in het dorp een gekkenhuis. Talloze evenementen met ook dit keer heel veel deelnemers en mede dankzij het prachtige weer duizenden mensen op de been om overal te kijken. Zoals bij Jeu de Boulesvereniging Les Boules Fleuries. Ooit opgericht naar aanleiding van de belevenissen in de feestweek enkele jaren geleden en nu een der grootste verenigingen op dit gebied in Nederland.

Na het weekend en de jaarmarkt plus spelletjesavond staan vandaag (dinsdag) Fiets en Geniet voor 55+ op het programma; de feestmiddag voor senioren in Berkhout, de opening van de kermis en onder andere de salsaworkshop in Floralis en het vuurwerk. Op woensdag de kinderspelen bij Kindervreugd in De Engel; de knderspeurtocht; de poppendokter en lampionnenoptocht. En dan de afsluitende donderdag met kinderspelen bij speeltuin De Bijenkorf, de grote viswedstrijd voor vissers van 16 jaar en ouder en uiteraard de kortebaandraverij. In het weekend werd niet al te positief gesproken over het weer tijdens de slotdagen, maar tijdens zijn rondgang langs de evenementen liet voorzitter Tom Rooijakkers zaterdag weten al dik tevreden te zijn. Natuurlijk hoopt hij en velen met hem op voortzetting van het goede weer. Zie pagina 25 voor meer foto's.