Doe mee met Zwemmaatjes op 7 oktober

REGIO n Inwoners van Lisse en Hillegom die graag willen zwemmen, maar dit wegens bepaalde beperkingen niet kunnen, krijgen de kans om samen met hun maatje te zwemmen in het toegankelijke Sportcentrum De Waterkanten.

Gezondheidsproblemen of mobiliteitsproblemen kunnen in de weg zitten of er is sprake van een klein sociaal netwerk waardoor een bezoek aan het zwembad niet mogelijk lijkt. Tóch kun je meedoen met Zwemmaatjes! Elke eerste maandag van de maand wordt Zwemmaatjes georganiseerd.

Zwemmaatjes is een samenwerking tussen WelzijnsKompas en Sportfondsen Lisse en wordt ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation. Iedereen is de eerste maandag van de maand welkom om samen met bijvoorbeeld partner, vriend, buurvrouw, familielid of mantelzorger op eigen tempo te bewegen in het warme water. Sportcentrum De Waterkanten is erop ingericht dat iedereen zonder problemen kan bewegen in het water. Er zijn liften, tilliften, speciale rolstoelen en rollators aanwezig. Doordat het deelnemersaantal flink is toegenomen, is WelzijnsKompas op zoek naar vrijwillige zwemmaatjes. Vrijwilligers die het leuk vinden om eens per maand samen met iemand te bewegen in het water.

Om deel te nemen aan Zwemmaatjes of bij interesse als vrijwilliger kan men contact opnemen met buurtwerker Dionne Scheepmaker: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 0252-757100. Aanmelden om deel te nemen kan ook digitaal via de website van Sportfondsen Lisse: www.sportfondsenlisse.nl/buurtsportcoach/zwemmaatjes.

Aanvang is 11.45 uur. Meedoen kost 5 euro per duo, inclusief een kopje koffie of thee.