Britt Koning won met haar roze Minnie Mouse-taart. | Foto: pr
Britt Koning won met haar roze Minnie Mouse-taart. | Foto: pr Foto:

Britt Koning (11) wint bij Heel Lisse Bakt

LISSE n De 11-jarige Britt Koning deed zondag 22 september mee aan Heel Lisse Bakt. Het was niet haar eerste keer. Drie jaar geleden werd ze tweede, en dat smaakte naar meer.

Het concept voor de taart had ze al helemaal bedacht: het moest een mooie roze Minnie Mouse-taart worden, waarvan niet alleen de buitenkant, maar ook de cake zelf (in twee lagen) roze was. De taart bestond naast de cake uit twee lagen botercrème en was afgewerkt met roze marsepein.

Het klapstuk van het geheel werd natuurlijk de afwerking: met veel geduld werd Minnie Mouse gemaakt voor boven op de taart, die verder goed versierd werd met mooie details. Toen werd het spannend: er waren prachtige taarten van de concurrentie….het was in de handen van de jury die beoordeelde op smaak en afwerking. Na bekendmaking van 3e en 2e plaats werd ze toch wat zenuwachtig, maar wat was Britt trots toen ze beker voor de 1e prijs mocht ophalen. Met een fikse punt van haar eigen taart heeft ze haar titel gevierd!


Terugblik op ZomerPlein-activiteiten

HILLEGOM n ZomerPlein in leer- en ontmoetingscentrum Plein28 heeft gezorgd voor een zomer vol bijzondere ontmoetingen. Gedurende de zomerperiode organiseerde WelzijnsKompas in Plein28 extra activiteiten voor ouderen, gericht op bewegen en ontmoeten.

De activiteiten werden mogelijk gemaakt door een gezamenlijke financiële bijdrage van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo, die met het project Samen Ouder zomer-activiteiten voor ouderen mogelijk willen maken. De organisaties steunen jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun wordt gegeven in de vorm van geld, aandacht en advies.

Vakantieperiode

Met de ZomerPlein activiteiten wilde WelzijnsKompas ouderen een leuke vakantieperiode bezorgen en zo eenzaamheid onder ouderen verminderen. Door een aantal bestaande activiteiten waaide een frisse zomerwind. Door de wandelgroep, in samenwerking met SportSupport, werd een mooie ronde gemaakt door Hillegom, waarbij in de prachtige rust- en ontmoetingstuin van de familie van Rijssel werd gepicknickt.

DigiKlas

De vrijwilligers van de Computerinloop hadden een prachtige DigiKlas in elkaar gezet over een breed scala aan onderwerpen, voorafgegaan door een gezamenlijke lunch. Een dialoogtafel over het onderwerp Ontmoeting werd afgesloten met een gezellige lunch.

DansSalon succesvol

Ook een aantal nieuwe activiteiten deed hun intrede in Plein28. Zo was de DansSalon, in samenwerking met ZorgBalans, een groot succes. De ruimte was tot de nok toe gevuld met mensen en menigeen waagde een dansje. Met de activiteit Daten&Eten deden de speeddates hun intrede in Plein28. Een kleine, maar enthousiaste groep deelnemers heeft elkaar beter leren kennen en nieuwe verbindingen gesmeed. Het etentje achteraf – met muzikale begeleiding – heeft de nieuwe vriendschappen nog verder versterkt. Tijdens de laatste week van ZomerPlein werd er tenslotte nog met een klein gezelschap gevaren over de Kaag, met dank aan de familie Leijnse uit Lisse. Een bijzondere afsluiting van een mooie zomer.

Grandioze inzet

Vooral de helpende handjes van vrijwilligers zorgden ervoor dat de ZomerPlein-activiteiten tot een succes werden. De inzet van alle vrijwilligers was grandioos en zorgde voor vele blije gezichten.

Voor meer informatie over leer- en ontmoetingscentrum Plein28 kan men contact opnemen met Marije Pots, 06 - 406 44 805. Of bekijk onze website www.plein28.nl.