Afbeelding
Foto: PR

Start Kinderboekenweek

Hillegom n Het is lastig om kinderen aan het lezen te houden én te krijgen. Maar het is oh zo belangrijk. Dus de kinderboekenweek gaat gewoon weer van start.

Van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober is het thema: Reis mee! Ook in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseren de medewerkers allerlei leuke activiteiten rondom dit thema, waarin voertuigen centraal staan. Woensdag 2 oktober is er een workshop Breng je kleurplaat tot leven. Woensdag 9 oktober is er een familieconcert van leerlingen van de Hillegomse Muziekschool. Beide activiteiten zijn in de Bibliotheek Hillegom aan de Sportlaan 1. Kijk voor alle activiteiten die de bibliotheek organiseert op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.


Cursus reanimeren

Hillegom n Marente houdt donderdag 7 november de cursus ' Reanimatie en AED' van 19.00 tot 22.00 uur in Plein 28 in Hillegom. In één avond leren de cursisten reanimeren en omgaan met het AED apparaat (Automatisch Externe Defibrillator). Met de aangeleerde vaardigheden kunnen zij de kans op overleven van een slachtoffer aanzienlijk vergroten.

Tijdens de cursus leren gecertificeerde instructeurs een aantal stappen die doorlopen moeten worden wanneer iemand geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. Deelnemers wordt geleerd om te beademen en borstcompressies te geven en om te gaan met een AED apparaat. Met behulp van de AED krijgt het slachtoffer een kleine elektrische schok waardoor het hart mogelijk weer op gang geholpen wordt. Na afloop van de cursus worden de cursisten ingeschreven bij de Nederlandse Reanimatieraad en ontvangen zij een certificaat. De cursus wordt gegeven in Plein28 in Hillegom. Zorg en Zekerheid vergoedt de cursus voor 50 tot 100 procent, afhankelijk van de aanvullende verzekering. Meer info: 071 409 32 23 of: www.marente.nl.


Afbeelding