Repair café begint weer

Hillegom n Veel elektrische apparaten, kledingstukken, fietsen of speelgoed kunnen makkelijk nog een tweede ronde mee. Gooi deze spullen dus niet weg, maar neem ze mee naar het Repair Café.

Zaterdag 5 oktober is het Repair Café in Plein28 aan het Henri Dunantplein 28 in Hillegom. De vrijwilligers staan van 13.00 tot 15.00 uur klaar om kapotte spullen te repareren.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. In Plein28 is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Ook zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig. Er valt altijd wat te leren en wat te lachen. Wie niets meeneemt om te repareren kan voor de gezelligheid een bezoek brengen aan het Repair Café, gaat helpen bij een reparatie van iemand anders en/of neemt een kopje koffie.

Meer info via: Marije Pots, coördinator Plein28 m.pots@welzijnskompas.nl / 06-40644805. Of kijjk op: www.repaircafe.org / www.plein28.nl.


Workshops in 't KrantCafé

LISSE n Elke eerste vrijdag van de maand is er een creatieve workshop in het KrantCafé, gehuisvest in 't Poelhuys, Vivaldistraat 4. De leiding is in handen van Patricia de Jong.

Op vrijdag 4 oktober is het thema Klomp-egel maken. Neem zelf een houten klomp voor een volwassen persoon mee. Deze schilder en decoreer je tot een egel. Het houten schoeisel is veelal zeer goedkoop verkrijgbaar in kringloopwinkels. De workshops zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname kost 5 euro per keer inclusief materialen, exclusief klompen. Om organisatorische redenen moet je je vooraf aanmelden bij mevr. Lida Zoet, telefoon 410331 of e-mail: lidazoet@hotmail.nl. Meer info: zie www.deparaplu-lisse.nl en www.prutsenpracht.nl.