Afbeelding
Foto:

Zicht op herstel met ervaringsdeskundigen


Lisse n Stichting Lumen Holland Rijnland verzorgt vanaf maandag 14 oktober de cursus Zicht op Herstel. De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van 2 uur en vindt plaats in het Vriendenhuis.

Herstellen is een zoektocht naar hoe iemand, ondanks psychische klachten, psychosociale problemen en/of verslaving, een leven op kan bouwen dat zij als zinvol ervaren.

De cursus 'Zicht op Herstel' kan een waardevolle aanvulling zijn bij deze zoektocht. Onder begeleiding van twee ervaringsdeskundige cursusleiders gaan cursisten met behulp van de verschillende fases van herstel een eigen unieke herstelproces in kaart brengen. Elke bijeenkomst heeft een thema. Aan de hand van deze thema's wordt met elkaar het gesprek aangegaan om kennis en ervaringen te delen. Dit leidt tot meer bewustwording van en inzicht in wat iemand kan helpen bij verder herstel.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met psychische aandoeningen, psychosociale problemen en/of verslavingsproblematiek en die willen werken aan hun verdere herstel. De cursus vormt ook een basis voor de ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid binnen Lumen.

Vriendenhuis Lisse, Heereweg 258. De cursus is van 14.00 tot 16.00 uur op 14, 21, 28 oktober, 4, 11, 18, 25 november en 9 december.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan via herstel.lumen@gmail.com of 06-81624676 (Frouke Lampe). Er kunnen maximaal acht deelnemers meedoen. Deze cursus is gratis.

Wat doet Lumen

Stichting Lumen Holland Rijnland is een onafhankelijke regionale organisatie die zich inzet voor mensen met psychische aandoeningen, psychosociale problemen en/of verslavingsproblematiek. Lumen geeft adviezen vanuit cliƫntperspectief en ondersteunt bij persoonlijk en maatschappelijk herstel door middel van vrijwilligerswerk, inloopactiviteiten, workshops en cursussen. Zie ook www.lumen-hollandrijnland.nl.