Samen koken en eten is gezellig en zorgt voor verbinding. Bij OverdeKook zijn buurtbewoners en cliënten van Raamwerk betrokken.| Foto: archief
Samen koken en eten is gezellig en zorgt voor verbinding. Bij OverdeKook zijn buurtbewoners en cliënten van Raamwerk betrokken.| Foto: archief Foto: Willemien Timmers

Samen eten: Over de Kook

Hillegom n In Plein28 aan het Henri Dunantplein 28 staat samen - leren - doen centraal, waarbij iedereen mee kan doen. Alle activiteiten zijn hierop ingericht. OverdeKook, is een activiteit waarbij wekelijks samen gekookt en gegeten wordt door mensen van Raamwerk en buurtgenoten.

Raamwerk ondersteunt ongeveer 60 mensen met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig wonen in Hillegom. Bij OverdeKook zijn twintig plaatsen beschikbaar, tien plaatsen voor cliënten van Raamwerk en tien plaatsen voor buurtbewoners. Inwoners van Hillegom (jong, oud, met of zonder een beperking) kunnen op deze avond in Plein28 mee eten en meedoen. Samen wordt een driegangenmenu bereid, dat gezamenlijk wordt gegeten.

OverdeKook start om 17.00 uur en rond 18.00 uur gaat iedereen aan tafel. Vaste vrijwilliger Yolande: 'Als vrijwilliger kook ik wekelijks een maaltijd met cliënten van Raamwerk. Dit doe ik inmiddels al 3 jaar. Ik ben begonnen in de "huiskamer" bij de Jozefkerk.

Afgelopen voorjaar zijn we verhuisd naar Plein28. Ik kook met ongeveer twaalf mensen een gewone dagelijkse maaltijd. Ik houd van koken en denk dat veel mensen samen eten leuker vinden dan alleen. Het is heel gezellig en onderling is de sfeer heel goed. Een keer in de week koken als vrijwilliger geeft veel voldoening. Zeker als ik zie dat iedereen lekker heeft gegeten. Ik blij en zij blij!". Er is plek voor meer vrijwilligers. Coördinator Marije Pots kan hier alles over vertellen.

Aanmelden kan via info@plein28.nl. Voor vragen of meer informatie bel: 0252- 406 44 805 of mail naar m.pots@welzijnskompas.nl.