Raad: 200.000 euro voor noodlokalen

Hillegom n (Door Jos Draijer) In haar vergadering van 26 september heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel van het college om 200.000 euro bij te dragen aan de plaatsing van noodlokalen voor de nieuwe fusieschool Leerwinkel / Jozef: basisschool Meer en Dorp.

Maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot. De gemeenteraad voelde zich nogal overvallen door dit voorstel en sprak wethouder van Trigt, maar ook de Sophiastichting (het schoolbestuur dat 100.000 euro bijdraagt), daar ook op aan. Er was veel discussie over de noodzaak, de leerlingenprognoses, de rol die het schoolbestuur speelde en het in de ogen van oppositiepartijen Groen Links, D66 en Bloeiend Hillegom slechte procesmanagement en de communicatie. Zij verzochten wethouder van Trigt er veel meer boven op te zitten om in de komende periode verrassingen als deze te voorkomen.

Sander Bosma stelde voor om het de 200.000 euro uit het al verstrekte voorbereidingskrediet te betalen om een greep in de algemene reserves te voorkomen. Wethouder Van Trigt meldde dat dat niet mogelijk is omdat door de prijsstijgingen dat krediet niet meer toereikend zou zijn. Ondanks het gemor van verschillende fracties namen de meeste fracties wel hun verantwoordelijkheid en stemde in met het voorstel. Ze wilden de leerlingen en leerkrachten niet in de kou laten staan en hen verlossen van het tekort aan lokalen om de continuïteit en kwaliteit van onderwijs niet in gevaar te brengen. De fractie van GroenLinks nam ook zijn verantwoordelijkheid, maar liet het kwartje de andere kant op vallen en vonden deze uitgave te onverantwoord om voor te kunnen stemmen.

Het voorstel werd daardoor aangenomen met achttien vóór en één tegen, in plaats van unaniem.


Steun Free a Girl met de film 'Sold'

LISSE n De Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek houdt 11 oktober in 't Poelhuys (Vivaldistraat 4) een avond rond de film 'Sold'.

Deze film vertelt het verhaal van Lakshmi, een 13-jarig Nepalees meisje. Haar vader accepteert een voorschot voor haar, omdat ze gaat werken als dienstbode in Kolkata in India. Al snel komt Lakshi erachter dat ze is verkocht voor de prostitutie. (Lees verder op pagina 15)