Wandeling in de Keukenhof

Lisse n Groei & Bloei afdeling Bollenstreek houdt vrijdag 4 oktober een excursie naar het tentoonstellingsterrein van de Keukenhof.

De tentoonstelling ligt op het oude landgoed "Zandvliet". De rondleiding begint om 14.00 uur bij de hoofdingang van de Keukenhof. De deelnemers gaan het terrein over en bekijken de bomen en struiken in hun herfsttooi. De oorspronkelijke aanleg naar het ontwerp van Zocher krijgt ook de aandacht die het verdient. Bekijk de tentoonstelling eens op een andere tijd van het jaar. Het is echt anders, de rust van het najaar tegenover de drukte van het voorjaar wanneer alles in bloei staat. Meewandelen?Opgeven verplicht bij W.N. Grimme, alleen per mail, grimme@s4all.nl. De wandeling is gratis voor leden en niet-leden van Groei & Bloei.

Winst voor Heren 1 Hisalis, Dames 1 speelt gelijk

HOCKEY n Zowel Heren 1 als Dames 1 van Hisalis speelden zondag thuis. De mannen tegen Woerden, de vrouwen tegen Purmerend.

Hisalis was nog maar net begonnen aan de wedstrijd toen in een onbewaakt moment de spits van Woerden in de rebound na een strafcorner in de derde minuut de 0-1 scoorde. Meerdere strafcorners voor Hisalis volgden, maar de keeper van Woerden was in uitstekende vorm. Inmiddels speelden de teams in de stromende regen wat zorgde voor de nodige glijpartijen en gemiste passes. De tweede helft werd beheerst door Hisalis en het was wachten op nog een doelpunt om dat te bevestigen. Door de goede vorm van de Woerdense keeper duurde dat lang. Aanvaller Jurriaan Beelen gaf uiteindelijk vanaf de achterlijn een harde moeilijke pass voor om de Woerdense verdediging eindelijk te kunnen passeren. Spits Sam van Tol kreeg de harde voorzet kundig onder controle en wist de 2-1 in te tikken tot opluchting van het team en publiek.

Bij de dames ging het tot de rust gelijk op, 0-0. Daarna scoorden beide ploegen een keer. In het vierde kwart zette Hisalis alles op alles om de winst binnen te slepen: de spits haalde een strafcorner en na veel gerommel in de cirkel viel hier toch een doelpunt door Veerle de Nes, 2-1. Maar dit doelpunt werd afgekeurd.