De tuinmannen poseren jaarlijks tijdens de start van het plantseizoen bij het aan te leggen mozaïek. | Foto: AihV
De tuinmannen poseren jaarlijks tijdens de start van het plantseizoen bij het aan te leggen mozaïek. | Foto: AihV Foto: AihV

Plantseizoen Keukenhof gestart

LISSE n Het bollenplantseizoen is begonnen. Donderdag werd een officiële start gemaakt van het planten van de zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.

Door Arie in 't Veld

De voorjaarstuin staat in 2020 in het teken van 'A World of Colours' en heeft in dit thema weer een prachtig bollenmozaïek naast het Oranje Nassau Paviljoen. Het mozaïek wordt in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Hiervoor zijn 50.000 tulpen, muscari en krokussen beschikbaar. Donderdag is door de veertig tuinmannen een start gemaakt met de beplanting van het mozaïek en daarna wordt de rest van het park aangepakt.

Volgens Keukenhof-directeur Bart Siemerink is de kwaliteit van de tot op heden ingeleverde bollen prima. "De komende maanden kunnen we daar goed mee werken. Ook gaan we de inspiratietuinen vernieuwen." En over het thema van volgend jaar: "Ruim een miljoen mensen uit alle landen en culturen ontmoeten elkaar in Keukenhof om te genieten van de Hollandse bloemenpracht. Bloemen en kleuren horen overal in de wereld bij feesten en rituelen, in elke cultuur op een eigen manier."

De inrichting van de bloemententoonstelling gaat veel verder dan alleen het planten van miljoenen bollen. Het decor van het park is namelijk erg belangrijk en wordt regelmatig veranderd. "Zo wordt de brug bij het Wilhelmina Paviljoen (vlakbij het paard) op een andere plek geheel vernieuwd. In de tuin en het bos rond het Juliana Paviljoen worden struiken verplaatst. Vaste planten en bollen worden opnieuw geplant, waarmee het natuurlijke karakter van deze tuin verder benadrukt wordt. Het gebied rond de molen krijgt een sterkere oud-Hollandse uitstraling en de ophaalbrug bij de molen wordt vervangen. Alles bij elkaar een stevige investering, maar ook een waardevolle aanvulling." Volop werk aan de winkel dus, maar ongetwijfeld zal alles weer piekfijn voor elkaar zijn als het park komend jaar in de periode van 21 maart tot 16 mei geopend is.


Lunch met witlofschotel in 't KrantCafé

Lisse n Senioren kunnen dinsdag 22 oktober van 12.00 tot 14.00 uur bij het KrantCafé Lisse in 't Poelhuys genieten van een heerlijke lunch. Op het menu staan dit keer gourmetsoep, witlofschotel met ham en kaas en een smakelijk toetje. Deze lunch wordt verzorgd door Keurslager R. Clemens, Poelmarkt, Vivaldistraat 3.

De kosten bedragen 5,50 euro, dit is inclusief een drankje. Aanmelden kan t/m 18 oktober op maandag, dinsdag, woensdag of vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij een van de gastdames of -heren van het KrantCafé in 't Poelhuys, Vivaldistraat 4.