Marente bij Tafel van WelzijnsKompas

BIEB n Mariska Kleijne van zorgcentrum Marente schuift op maandag 14 oktober aan bij de Tafel van WelzijnsKompas.

Zij komt informatie geven en vragen beantwoorden over vrijwilligerswerk en ze vertelt over de diensten en activiteiten die Marente biedt. De Tafel van WelzijnsKompas is iedere maandag van 15.00 tot 16.30 uur aanwezig in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A. Iedereen is welkom. Op 28 oktober is VTV/Stichting Mee aanwezig. Aanschuiven bij de Tafel van WelzijnsKompas is kosteloos. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk bij je past. Of kijk eens op www.vrijetijdbestedinglisse.nl of www.welzijnskompas.nl. Voor meer informatie en/of vragen kan men contact opnemen met Ingrid van der Ploeg WelzijnsKompas Hillegom-Lisse (0252) 757 100, bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.


Asbestgebied toch minder groot

brand n Na de grote brand in een loods aan de Akervoorderlaan op dinsdag 1 oktober is asbest vrijgekomen. Het gebied waar asbestdeeltjes terecht zijn gekomen, blijkt minder groot dan gedacht.

Via een NL Alert zijn omwonenden gewaarschuwd, ook heeft de gemeente inwoners per brief geïnformeerd. Een asbestsaneringsbedrijf is ingeschakeld om de deeltjes te verwijderen. Ook werden auto's schoongespoten. Na inspectie bleek het gebied waar asbest ligt kleiner dan gedacht. Vrijdag 4 oktober zijn veel bewoners en eigenaren van percelen in het asbesthoudend gebied bij elkaar gekomen in de Tulperij, waar men vragen kon stellen. Hier waren ook de burgemeesters Spruit (Lisse) en Breuer (Teylingen). De asbestsanering ging dit weekend door.